Ανακοίνωση με τον παραπάνω τίτλο και σύνθημα “Κάτω τα χέρια απ’ τους εννιά αντιφασίστες φοιτητές” εξέδωσε η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. Ξάνθης. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ Ξάνθης ζητώντας “να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης σε βάρος των φοιτητών της πολυτεχνικής σχολής“. Παρατίθενται αμφότερες (αυτούσιες):

Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.

9 αντιφασίστες φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης διώκονται με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο φασίστας καθηγητής Γιώργος Παύλος. Αυτή η θρασύτατη απόπειρα ποινικοποίησης του αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού αγώνα μέσα στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου έχει μάλιστα την ανοιχτή πολιτική κάλυψη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Πατώντας πάνω σε κείμενο υποστήριξης στο Γ. Παύλο που υπογράφει μεταξύ άλλων και η δικηγόρος του Ρουπακιά (και της Σκορδέλη) Χριστίνα Τσαμπάζη, ο βουλευτής Ν. Κιλκίς της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Χατζησάββας κατέθεσε στις 26/5/2016 ερώτηση στη Βουλή (σ.σ. φωτο), όπου στοχοποιεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στο ΔΠΘ, ΕΠΑΑ-λκ και τις άλλες αριστερές φοιτητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο φοιτητικό κίνημα. Αυτές οι διώξεις είναι κομμάτι της χρυσαυγίτικης βιομηχανίας μηνύσεων, όπως οι πρόσφατες δίκες του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας Πέτρου Κωνσταντίνου (που αθωώθηκε πανηγυρικά) και του εκπαιδευτικού στην Π.Ε. και δημοτικού συμβούλου με την Ανταρσία στα Χανιά Σεραφείμ Ρίζου.

Σε μια περίοδο που, με την εξοργιστική ανοχή της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών, τα τάγματα εφόδου, με πρώτο το Λαγό, ξαναβγαίνουν και τραμπουκίζουν στα σχολεία, στο Πέραμα, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, στην ΕΣΗΑ, σε εκδηλώσεις για τα δικαιώματα της μειονότητας, και αλλού. Σε μια περίοδο που οι θλιβερές συνέπειες της συμφωνίας σιωπηρής εξόντωσης των κατατρεγμένων του πολέμου και της φτώχειας κραυγάζουν με τους θανάτους των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λέσβο και τη Σάμο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ξεπλένει τους Κασιδιάρηδες στα Καστελόριζα, που τους καλούν να “εκδημοκρατιστούν” οι Παρασκευόπουλοι, που παίρνουν αέρα μαζί με τους ομογάλακτους τους σε όλη την Ευρώπη με την εκλογή του Τραμπ.

Δεν θα αφήσουμε ποτέ τους νοσταλγούς του Άουσβιτς να ξανασηκώσουν κεφάλι. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το απέδειξαν οι εκατομμύρια αντιφασίστες και αντιφασίστριες που ξεσηκώνονται στις ΗΠΑ και σ’ όλο τον κόσμο ενάντια στο ρατσιστή και σεξιστή “πλανητάρχη”. Η 18 Μάρτη είναι σταθμός σ’ αυτή την προσπάθεια και η ΚΕΕΡΦΑ, και οι σύντροφοί μας παντού, θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φουντώσει το κίνημα απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. Ποτέ ξανά!

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να περάσουν ψηφίσματα στήριξης των 9 διωκόμενων φοιτητών που να ζητάνε την αποπομπή του φασίστα καθηγητή Γ. Παύλου από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το άσυλο δεν είναι για τους φασίστες! Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί ο φοιτητικός σύλλογος την Πέμπτη 2/2 στις 10πμ έξω απ’ τα δικαστήρια και στην αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ.

Για μια ακόμη φορά διώκεται η συνδικαλιστική δράση στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου εννέα φοιτητές καλούνται για ανάκριση, ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι για τη δημιουργία «κλίματος τρομοκρατίας» μέσα στις σχολές. Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η τρομοκράτηση των φοιτητών και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης. Μπαίνει στο στόχαστρο η πάλη τους για καλύτερες συνθήκες σπουδών, ο αγώνας τους ενάντια σε φραγμούς και εμπόδια στη μόρφωση, η αντιπαράθεσή τους στην καθηγητική αυθαιρεσία, η αναμέτρησή τους με ρατσιστικές, διχαστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Αυτή είναι η ουσία της προωθούμενης ποινικής δίωξης που γίνεται ύστερα από επανειλημμένες αναφορές και καταθέσεις του καθηγητή Παύλου, ο οποίος φαίνεται ότι θεωρεί «βιλαέτι» το μάθημά του και «υποτακτικούς» τους φοιτητές του. Στην ουσία, στο πρόσωπο αυτών των φοιτητών, τους οποίους κατηγορεί σαν «φοιτητικό ISIS»(!), επιδιώκει να πάρει ρεβάνς από την περσινή μαζική φοιτητική κινητοποίηση των ΗΜΜΥ ενάντια στα μαζικά «κοψίματα» (έως 100%), τις αυθαιρεσίες του, τη ρατσιστική του ρητορεία. Μια κινητοποίηση που τον στοχοποιούσε (δικαίως) σαν αιχμή υλοποίησης μιας πολιτικής που στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα των φοιτητών.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι μια εξαίρεση στον κανόνα, μια παρατυπία στη δημοκρατικότητα. Η προώθηση των ταξικών φραγμών, η εντατικοποίηση των σπουδών, το χτύπημα του πανεπιστημιακού άσυλου και του φοιτητικού συνδικαλισμού, είναι μόνιμες επιλογές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Αυτές τις επιλογές καλείται να τις υλοποιήσει (και τις υλοποιεί) το καθηγητικό κατεστημένο, αναδεικνύοντας φυσικά μέσα από τους κόλπους του και τις πιο αιχμηρές και ακραίες εκφράσεις του, όπως είναι ο συγκεκριμένος καθηγητής.

Το ίδιο σταθερές είναι οι επιλογές του συστήματος και των κυβερνήσεών του για το χτύπημα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλης της νεολαίας, των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Επιλογές που για να περάσουν «πρέπει» να πάνε χέρι-χέρι με διώξεις, απαγορεύσεις κινητοποιήσεων και καταστολή αγώνων, την ενεργοποίηση δηλαδή ενός ολόκληρου νομικού και κατασταλτικού οπλοστασίου προκειμένου η νεολαία και οι λαϊκές μάζες να μη σηκώσουν κεφάλι.

Στην υπηρεσία αυτής της κατεύθυνσης εντάσσονται και οι ενέργειες του καθηγητή Παύλου, καθώς και η προωθούμενη δίωξη των εννέα φοιτητών της πόλης μας. Μ’ αυτή την έννοια η καταγγελία των διώξεων αυτών και εκδήλωση της συμπαράστασής μας, δεν έχει μόνο τα χαρακτηριστικά της υπεράσπισης των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, των αγώνων τους, των αγώνων και των συνδικαλιστικών οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Είναι μια απαραίτητη εναντίωση στη επιβολή ενός πολιτικού κλίματος φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, που σταθερά προωθείται από τις επίσημες και «ανεπίσημες» εκφράσεις του συστήματος και στοχεύει στην τρομοκράτηση και υποταγή του λαού. Είναι ένα κάλεσμα για την ανάπτυξη ενός κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης, για τη ζωή και το δίκιο των λαϊκών μαζών και πρωτίστως της νεολαίας, της οποίας τα όνειρα και το μέλλον, θυσιάζονται στο βωμό της αναπαραγωγής ενός συστήματος αδικίας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξάρτησης.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Αντίσταση – Διεκδίκηση – Αναμέτρηση, αυτός είναι ο δρόμος της νεολαίας και του λαού!

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *