Ξεναγήσεις στην παλιά Ξάνθη στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών διοργανώνουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και ο Σύνδεσμος Ξεναγών Βόρειας Ελλάδας τα απογεύματα (18.00-19.30) της Πέμπτης 23 και της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου.

Οι θεματικές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν με την επαγγελματία ξεναγό Νατάσα Μιχαηλίδου, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου: «Εκκλησίες και τζαμιά της παλιάς Ξάνθης». Γνωριμία με την παλιά Ξάνθη με επίκεντρο μνημεία των δύο μεγαλύτερων θρησκευτικών κοινοτήτων της. Μνημεία πίστης, αρχιτεκτονικής, τοπικής ιστορίας.
  • Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου: «Οι τέχνες στην παλιά Ξάνθη». “Συναντήσεις” με παραδοσιακούς τεχνίτες, ζωγράφους, μουσικούς, λογοτέχνες και άλλους καλλιτέχνες που έζησαν ή έδρασαν στην παλιά Ξάνθη. Η παρουσία των τεχνών στην παλιά πόλη.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: τρία ευρώ. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: 6976 478073 (Νατάσα Μιχαηλίδου, ξεναγός)

Η Νατάσα Μιχαηλίδου είναι αρχαιολόγος-ξεναγός με άδεια από το υπουργείο Τουρισμού και μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσειολογία. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ξεναγών Βόρειας Ελλάδας και ξεναγεί στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά. Έχει δημιουργήσει το εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας σύνολο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων για σχολεία με τίτλο «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης», στο οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει πάνω από 3.000 μαθητές. Έχει ενσωματώσει στις δράσεις της την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών και μύθων, ενώ γράφει παραμύθια εμπνευσμένα από τα πολιτισμικά μνημεία της Θράκης. Συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στα εκπαιδευτικά του προγράμματα και με το παράρτημα Ξάνθης του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» σε έργα πολιτιστικής τεχνολογίας. Είναι βοηθός σκηνής στον Θίασο Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», μέλος της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της ομάδας μελέτης και αφήγησης παραμυθιών «ΠαραμυθοΘράκες».

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *