Τον Χρίστο Χριστοδούλου και το βιβλίο του “Ο Έλληνας Τούρκος” παρουσιάζουν το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 3 Μαρτίου το βιβλιοπωλείο “Δύο” και οι εκδόσεις “Επίκεντρο”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και οι δημοσιογράφοι Ελένη Διαφωνίδου και Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Ο Χρίστος Κ. Χριστοδούλου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από την Ξάνθη. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις, διοίκηση επιχειρήσεων και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά καθώς και στην Ε.Ρ.Τ. Υπήρξε διευθυντής σύνταξης των γραφείων Αθήνας των εφημερίδων “Μακεδονία” και “Θεσσαλονίκη”, διευθυντής των γραφείων Θεσσαλονίκης της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” και διευθυντής του δορυφορικού προγράμματος της Ε.Ρ.Τ. Διατέλεσε διευθυντής του γραφείου τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννη Γρίβα και σύμβουλος τύπου του πρωθυπουργού Ξενοφώντος Ζολώτα. Εργάστηκε ως ξένος ανταποκριτής κυπριακών, γαλλικών και αμερικανικών Μ.Μ.Ε.

Στη διάρκεια της χούντας δημιούργησε τον κινηματογράφο τέχνης “Αλκυονίς”. Υπήρξε παραγωγός περισσότερων από χιλίων ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν από την Ε.Ρ.Τ. την περίοδο 1978-2003 και απέσπασαν τον έπαινο της ελληνικής τηλεοπτικής κριτικής. Τα ντοκιμαντέρ αυτά (“Η Ε.Ρ.Τ. στη βόρεια Ελλάδα“, “Η Ε.Ρ.Τ. σε όλη την Ελλάδα“, “Ταξιδεύοντας“, “Οι Μεγαλέξανδροι του Νέου Κόσμου“, “Κύπρος η Αγία Νήσος” κ.ά.) αφορούσαν στην Ελλάδα και στον ελληνισμό της διασποράς. Επίσης, είναι συμπαραγωγός της διεθνούς τηλεοπτικής σειράς “Οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαία Ελλάδα” που έχει τιμηθεί σε πλήθος ξένων φεστιβάλ αθλητικού και αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ. Το 2006 τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο Μπότση. Έχει συγγράψει τα βιβλία “Τα φωτογενή Βαλκάνια των αδελφών Μανάκη“, “Ο εκδότης Ιωάννης Βελλίδης“, “Οι τρεις ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά” κ.ά. Το 2006 τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό βραβείο του ιδρύματος Μπότση. Είναι συνεργάτης-αρθρογράφος της εφημερίδας “Μακεδονία” καθώς και άλλων ελληνικών και ξένων Μ.Μ.Ε. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και στην τουρκική γλώσσα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *