Μετά από δύο συσκέψεις που κάλεσε η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης, συγκροτήθηκε η “κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα” η οποία με την παρακάτω ανακοίνωση καλεί σε συγκέντρωση-πορεία το πρωί (11.30) του Σαββάτου 1 Απριλίου στην κεντρική πλατεία και προχωρά σε νέα συνάντηση την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών της:

Ξανά στο δρόμο του αγώνα – Κάτω τα νέα βάρβαρα μέτρα

Νέα βάρη, κοντά στα τόσα που σηκώνει ο λαός μας, εξυφαίνονται στις λεγόμενες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς». Νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα που χτυπούν το εισόδημα και τη δουλειά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: Μείωση των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, προληπτική ψήφιση μέτρων για μετά το 2018, ξεπούλημα των δομών ενέργειας, διεύρυνση της εργασιακής ζούγκλας, χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

ΕΕ και ΔΝΤ ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας, αλλά παράλληλα συμφωνούν πως η κερδοφορία του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου πρέπει να πατήσει επάνω στο τσάκισμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη νέα βαρβαρότητα και προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με την απάτη των «αντισταθμιστικών μέτρων». Ταυτόχρονα «διαπραγματεύεται» μια καλύτερη μοίρα γι αυτούς που στην πραγματικότητα εκπροσωπεί: την ντόπια αστική τάξη και τις «μπίζνες» της. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υποκριτικά δηλώνουν ότι διαφωνούν, αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ) έχει αφήσει προ πολλού τα προσχήματα και στέκεται ανοιχτά ενάντια στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Η κινηματική άπνοια που επικρατεί σίγουρα ευνοεί τις δυνάμεις του κεφαλαίου, δεν αντιστοιχεί όμως στην οργή που φωλιάζει στις καρδιές των λαϊκών ανθρώπων.

Να κάνουμε αυτή την οργή, συνειδητή αντίσταση ενάντια σε παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα. Να μετατρέψουμε την ανάγκη για αγώνα σε πραγματικότητα. Να παραμερίσουμε την απογοήτευση και την αίσθηση ανημποριάς και να ξεπεράσουμε τα κινηματικά αδιέξοδα. Μέσα από την ενεργοποίηση των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των πρωτοβουλιών νεολαίας. Μέσα από την κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών.

Δεν περιμένουμε την απεργιακή τουφεκιά των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την τελευταία στιγμή ψήφισης των μέτρων. Δημιουργούμε τους όρους για ένα μαζικό, αγωνιστικό, κίνημα για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης του συστήματος.

Καλούμε σε συγκέντρωση – διαδήλωση το Σάββατο 1 Απρίλη στις 11:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *