Από το Σάββατο 1 έως και το Σάββατο 8 Απριλίου διοργανώνεται το 11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη που πραγματοποιείται από τη Φ.Ε.Ξ., σε συνεργασία με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, των τοπικών ωδείων και μουσικών σχολείων.

Συμβολικά, γενική είσοδος στις συναυλίες: 3€ – οικονομική ενίσχυση του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, κρατήσεις γίνονται στο μουσείο (Αντίκα 7, τηλέφωνο 25410 25421).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 1 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: Συναυλία μουσικής δωματίου για τσέλο (Γιάννης Τουλής) και πιάνο (Λάμπης Βασιλειάδης)

Κυριακή 2 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

Δευτέρα 3 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: Συναυλία για φωνή (σοπράνο Μαρίνα Θεοδωροπούλου) και πιάνο (Ανδρέας Ξενόπουλος)

Τρίτη 4 Απριλίου

20.30 – Γενισέα: Συναυλία πιάνου Ι. Με τους φοιτητές της κατεύθυνσης πιάνου της σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Λαβασάς, Αλβίζου, Βέγκου, Ριγανά, Νίκου, Στασινός, Πανάγου)

Τετάρτη 5 Απριλίου

20.00 – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης: «Όπερα και πόλη – όπερα για όλους: Η όπερα ως αστικός θεσμός και δημόσιο θέαμα από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα». Με τον Γιώργο Τσομή, αναπληρωτή καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.

Πέμπτη 6 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: Συναυλία πιάνου ΙΙ. Με τους φοιτητές της κατεύθυνσης πιάνου της σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Λαβασάς, Αλβίζου, Βέγκου, Ριγανά, Νίκου, Στασινός, Πανάγου)

Παρασκευή 7 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: «Ένας κόσμος μουσικές σε μια γλυκιά κιθάρα». Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τον Κωνσταντίνο Χίζαρη

Σάββατο 8 Απριλίου

20.30 – Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης: Συναυλία  για φωνή και πιάνο. Με την υψίφωνο Μαρία-Ευμορφία Μπαλή, τον τενόρο Μαρίνο Ματζάνα και τον πιανίστα Πέτρο Παλάσκα

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Το φεστιβάλ πάει σχολείο: Από Δευτέρα 3 έως και Παρασκευή 7 Απριλίου. Εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με τους καθηγητές και φοιτητές της κατεύθυνσης πιάνου της σχολής Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Ραδιοφωνικά αφιερώματα: «Κλασική μουσική στον αέρα της παλιάς πόλης». Το Ράδιο Ξάνθη 93,5 οργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ένα αφιέρωμα στην κλασική μουσική.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *