Τη “Γιορτή του μεταξοσκώληκα” διοργανώνει και αυτή τη χρονιά από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι περιπέτειες του μεταξοσκώληκα στην πόλη του μεταξιού».

Πρόκειται για μια πειραματική εκτροφή μεταξοσκώληκα που γίνεται στο Κ.Π.Ε. Σουφλίου, η οποία φέτος εμπλουτίζεται με νέες μεθόδους και δραστηριότητες. Στο διάστημα της διοργάνωσης, σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την υλοποίηση ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος που περιλαμβάνει γνωριμία-παρουσίαση του μεταξοσκώληκα και των διάφορων σταδίων εκτροφής του, ενημέρωση για τη σηροτροφία, τις προοπτικές και τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω απ’ αυτή, καθώς και συμμετοχή στη διαδικασία του ταΐσματος.

Στο τελικό στάδιο του προγράμματος οι μαθητές συμμετέχουν σε εργασίες δημιουργικής έκφρασης, όπως ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες. Επίσης θα μπορούν να παίρνουν μεταξοσκώληκες μαζί τους για να συνεχίσουν την εκτροφή στο σχολείο ή στο σπίτι τους.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Κ.Π.Ε. Σουφλίου και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να στέλνουν την αίτηση συμμετοχής στους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων μέχρι την Παρασκευή 5 Μαΐου ή να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές στο τηλέφωνο 25540 24118 για περισσότερες πληροφορίες.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *