Την πρώτη συνάντηση διοργανωτών του δικτύου βόρειας Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης “οι Βάτραχοι” το Σάββατο 22 Απριλίου στην αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης.

Αφορμή για τη συνάντηση η προετοιμασία της 18ης διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην Ελλάδα, καθώς και η έναρξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δικτύωσης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τoυ European Live Music Association και του Network for the Internationalization of Music Producers in Europe.

Κεντρικά θέματα συζήτησης:

  • το παρόν και το μέλλον της ζωντανής μουσικής στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της βόρειας Ελλάδας
  • οι προκλήσεις των Ελλήνων νέων δημιουργών και διοργανωτών
  • οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ εθνικών και διεθνών ευρωπαϊκών μουσικών δικτύων.

Στόχοι των συζητήσεων είναι η ενδυνάμωση της περιφερειακής διοργάνωσης της γιορτής και η αξιοποίηση του τοπικού δικτύου τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς η αναζήτηση τρόπων αξιοποίησης των τοπικών εκδηλώσεων για εθνική και διεθνή δικτύωση.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν διοργανωτές, παραγωγοί και δημιουργοί, από Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Δράμα, Έδεσσα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Σέρρες, Σουφλί, Ξάνθη, καθώς και από Αθήνα, Βόλο, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη. Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι οι εκπρόσωποι της “Α.Μ.Κ.Ε. ΜΕΣΟ Εκδηλώσεις” και συντονιστές του εθνικού δικτύου της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης “Βάτραχοι” και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *