Το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ «Cinema of earthly delights» παρουσιάζεται στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, με πέντε ταινίες που θα προβληθούν στο οκταήμερο 23-30 Απριλίου με ώρα προβολής 21.00 κατά το δελτίο τύπου και 22.00 κατά την αφίσα…

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Παραφράζοντας τον τίτλο του πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, η πειραματική μουσική σκηνή chrysallida.gr διαλέγει και προσφέρει μερικά από τα πιο αποπλανητικά άνθη του κινηματογραφικού κήπου που σπάνια βλέπουν το σκοτάδι των αιθουσών. Cult cinema, ταινίες μεταμεσονύχτιων προβολών, απαγορευμένες ταινίες, underground αισθητική, low budget παραγωγές, σπάνιες ταινίες κι ό,τι άλλο παράξενο, συνθέτουν το σαγηνευτικό άρωμα των εικόνων που θα απολαύσουμε. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις. Ενημερωθείτε από την κινηματογραφική λέσχη (τηλέφωνο 25410 25421).

Η chrysallida.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να εξερευνήσει τα άγνωστα και συχνά ομιχλώδη ηχητικά μονοπάτια που κινούνται μακριά από τις κεντρικές λεωφόρους των mainstream μουσικών ρευμάτων. Από το 2005 έχει παρουσιάσει πάνω από 70 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συναυλίες, εγκαταστάσεις, εκθέσεις, ομιλίες, παραστάσεις, περφόρμανς, dj parties και κινηματογραφικά αφιερώματα. Στα πλαίσια συναυλιών ή ευρύτερων φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει πάνω από 140 καλλιτέχνες από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, παρουσιάζοντας ένα πλήθος μουσικών ιδιαιτεροτήτων από τους χώρους του experimental, industrial, electronica, dark pop, new wave, neo-folk, noise, concrete musique, electro goth, dark ambient, field recordings, improvised κ.α. Επίσης έχει εκδώσει μουσικές παραγωγές που διατίθενται στο λαογραφικό μουσείο κι έχει συμμετάσχει σε παραγωγές τρίτων (συλλογή Myth & Passion, Earzumba, Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Zebra και Βώλακας – Στιγμές από τα δρώμενα). Οι δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο λαογραφικό μουσείο, στο σπίτι πολιτισμού, στις καπναποθήκες Π, σε διάφορα μπαρ αλλά και στους δρόμους της πόλης.

Η chrysallida.gr βασίζεται σε ένα κλίμα φιλίας, αγάπης για το διαφορετικό, αυθορμητισμού και συνεργασίας ατόμων στον άξονα Ξάνθη-Αθήνα (μέλη του ΠΑΚεΘρα, της Φ.Ε.Ξ. και άλλων φορέων).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *