Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε άλλη μια καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας χθες την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, όπως ανακοίνωσε ένας οργανισμός επιτήρησης του internet.

Το μπλοκάρισμα του ιστότοπου της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες εντοπίσθηκε στις οκτώ το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του διαδικτύου Turkey Blocks. «Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Οργανισμοί επιτήρησης του internet έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι twitter και facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών. Η τουρκική κυβέρνηση έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι μπλοκάρει το διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα. Ωστόσο τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του internet υποστηρίζουν πως τα blackouts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη διάδοση προπαγάνδας.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *