Την επίσημη πρώτη της έκανε και η δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Σωτήρη Τσιακίρογλου, στον δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τίτλο «Δρομολογήθηκε η ανατροπή», σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα (παρατίθεται αυτούσιο):

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία των στελεχών και των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων αλλά και φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού, ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Σωτήρης Τσιακίρογλου δρομολόγησε τον αγώνα για αλλαγή του κατεστημένου στα δημοτικά πράγματα. Επαναβεβαίωσε την πρόθεση του συνδυασμού του να ανατρέψει το φθαρμένο και παλιό της αδιαφάνειας, της διαπλοκής και της αδιαφορίας, με ένα νέο άμεμπτο και κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικό μοντέλο αυτοδιοίκησης, με έμφαση στην πρόνοια, την καθημερινότητα και τον πολιτισμό.

«Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, αλλά και ο καθ’ ένας μας ξεχωριστά, την πρωτοβουλία για να αλλάξουμε όλα αυτά που μας καθηλώνουν στην ένδεια και στην απραξία. Αφήνουμε πίσω μας το παλιό. Ανοίγουμε μαζί το δρόμο για το αύριο. Ο δήμος χρειάζεται νέους ανθρώπους, νέες δράσεις, νέες ιδέες. Ήρθε η ώρα μιας νέας γενιάς να ‘ρθει στα δημοτικά πράγματα της Ξάνθης, είναι πια αίτημα των δημοτών», επεσήμανε από το βήμα ο Σωτήρης Τσιακίρογλου. Επαναδιατύπωσε επίσης το όραμά του για μια πόλη πρότυπο, με περισσότερες ευαισθησίες και πιο ανθρώπινο πρόσωπο που θα διευκολύνει τους δημότες και δε θα τους ταλαιπωρεί. «Είμαστε διεκδικητικοί και μαχητικοί. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε όπως έχουμε κάνει ήδη στη ζωή μας. Είμαστε δυναμικοί αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο. Όσο για τις φιλοδοξίες μου η ζωή μου τα λέει όλα. Ποτέ δεν έγινα επαγγελματίας πολιτικός. Ποτέ δεν διορίστηκα σε έμμισθη πολιτική θέση.

Εάν θέλετε να μάθετε πάντως πια είναι η φιλοδοξία μου διεκδικώντας την δημοτική αρχή, είναι μία σε τελική ανάλυση. Να κάνουμε το δήμο μας πρώτο δήμο στη χώρα όπως παλιότερα. Να σας κάνουμε να νιώθετε περήφανοι για το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, να σας κάνουμε να νιώσετε ασφαλείς απέναντι σε προθέσεις προσβολής και απαξίωσης της προσωπικότητας σας. Να μην σας υποτιμούν, να μη σας θίγουν το φιλότιμο.», συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσιακίρογλου και κατέληξε μέσα σε ένα θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους λέγοντας. «Αγαπητοί φίλοι και φίλες συνοδοιπόροι αυτού του όμορφου και συνάμα δύσκολου αγώνα, να θυμάστε πάντα ότι είμαστε όλοι μαζί και η προσπάθεια είναι κοινή. Τα βλέματα των Ξανθιωτών είναι στραμμένα σε εσάς, σε εμάς. Γιατί κανένας δεν είναι επαγγελματίας δημοτικός ςύμβουλος. Γιατί είστε ικανοί, γιατί έχετε όραμα και γιατί είστε πολίτες με ήθος και αρχές. Οι δημότες της Ξάνθης, της Σταυρούπολης και των οικισμών έχουν εναποθέσει σε μας όλες τις ελπίδες τους. Γιατί μπορούμε, γιατί έχουμε τη θέληση, γιατί είμαστε οι καλύτεροι.»

Στη συνάντηση τέλος συζητήθηκαν οι στρατηγικές και ελήφθησαν οι αποφάσεις για τις κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία.

 

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *