Ανακοίνωση του ΠΑΜε Ξάνθης

Από τη γραμματεία του ΠΑΜε Ξάνθης εκδόθηκε η ακόλουθη καταγγελία αναφορικά με την απόλυση της εργαζόμενης στην Ε.Α.Σ. Ξάνθης που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας:

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση από την διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης της εργαζόμενης που αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Οι εργοδότες έχουν ξεσαλώσει. Τους προηγούμενους μήνες είχαμε την τρομοκρατία στην ΣΕΚΑΠ από το νέο ιδιοκτήτη για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με την απειλή της απόλυσης. Τώρα έχουμε αντίστοιχο ζήτημα και στην ΕΑΣ Ξάνθης.

Αξιοποιώντας τα αντεργατικά μέτρα που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, πατώντας στην απειλή της ανεργίας, όταν στην χώρα υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, τρομοκρατούν τους εργαζόμενους για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Οι επιδιώξεις τους πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους ενωμένους τους εργαζόμενους κι αποφασισμένους να τους αντιπαλέψουν.

Καλούμε το Σωματείο των εργαζομένων, τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ Ξάνθης να παλέψουν αποφασιστικά για να μην περάσει η εκδικητική απόλυση. Με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις να αναγκάσουν την διοίκηση της ΕΑΣ να πάρει πίσω την απόλυση.

Οι εργαζόμενοι έχουμε την δύναμη. Με ταξική αλληλεγγύη να βάλουμε μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική. Κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ευρωπαϊκή Ένωση μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Με ταξική ενότητα θα δώσουμε απάντηση.

Κανένας μόνος του στην κρίση. Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *