Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας είναι ανάμεσα στους οργανισμούς που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν στο “Green Week 2017 Nature” με δωρεάν ξεναγήσεις στα δύο κέντρα πληροφόρησης (Πόρτο Λάγος και Κεραμωτή) για δύο μέρες (1 και 2 Ιουνίου).

Η ξενάγηση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και θα ακολουθήσει περιήγηση -συνοδεία ξεναγών του Φ.Δ.- για ορνιθοπαρατήρηση σε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος. Ανάλογα με το ενδιαφερόμενο κοινό υπάρχει η δυνατότητα οι προβολές και οι ξεναγήσεις να γίνουν και στα αγγλικά.

Ο φορέας παρακαλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 25410 96646 για το Κέντρο Πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και 25910 51831 για το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου, σημειώνοντας ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση στους επισκέπτες.

Το “Green Week 2017 Nature” είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική και φέτος πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου. Αυτή τη χρονιά στο συνέδριο θα συζητηθεί η μέθοδος με την οποία η μετάβαση σε βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα δημιουργεί “πράσινες” θέσεις εργασίας. Αυτές οι θέσεις αφορούν στους τομείς της γεωργίας, της μεταποίησης, της έρευνας και της ανάπτυξης, των διοικητικών δραστηριοτήτων και άλλων υπηρεσιών που συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση ή στην αποκατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, υλικών και νερού, αποτελεί στόχο αυτών των επαγγελμάτων με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση όλων των μορφών αποβλήτων και ρύπανσης.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *