Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και ίσως ούτε σε δημοσιογραφική αναφορά –μετά την προσβλητική και πραξικοπηματική συμπεριφορά του προεδρείου- η συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης που έγινε την Κυριακή στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, οπισθοδρομώντας τις λειτουργίες αυτού του τόπου κατά πολλά χρόνια.

Αναφέρουμε επιγραμματικά μόνο μερικά από τα τραγικά που καταγράψαμε:

  • Την είσοδο της αίθουσας φυλούσε άντρας εταιρείας security, προδιαθέτοντας και τον πλέον καλόπιστο προσερχόμενο για τις σκέψεις του προεδρείου.
  • Ο γραμματέας του συλλόγου απαιτούσε να εξοφληθεί η συνδρομή τού 2014 (πριν καν κλείσει ο τρίτος μήνας του) για να επιτρέψει την είσοδο! Η «υποχρέωση» αυτή των μελών, δεν αναφερόταν στο κάλεσμα της γενικής συνέλευσης.
  • Η πρόεδρος κατάφερε να ξεσηκώσει τις κραυγές και τον χλευασμό της μισής αίθουσας όταν φωτογραφίσαμε το πάνελ, λέγοντας ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες! «Λησμονώντας» προφανώς τα αυτονόητα και όσα ορίζει ο νόμος (το ζήτημα έχει αποσαφηνιστεί διεξοδικά ακόμη και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με απόφαση της 14ης Φεβρουαρίου 1994), αλλά και το γεγονός ότι φιλοξενούνταν σε ένα εργατικό κέντρο και όσα αυτό σημαίνει… Μερίδα τριτέκνων κραύγαζε το αυτονόητο, ότι «αυτά δεν γίνονταν ούτε επί δικτατορίας».
  • Η όλη διαδικασία ξεκίνησε μέσα σε συνεχείς εντάσεις που σε κάποιες στιγμές άγγιζαν τα άκρα, αντεγκλήσεις, ενστάσεις, παραλείψεις, με αποτέλεσμα κάποιοι εκ των -θλιβερά ελάχιστων έτσι κι αλλιώς- παριστάμενων να αποχωρήσουν.

Δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε τίποτε περισσότερο. Το γεγονός ότι από 2.200 οικογένειες-μέλη (πάνω από 10.000 άτομα) που αριθμεί ο σύλλογος, παρευρέθηκαν ούτε πενήντα άνθρωποι, είναι η περίτρανη και ατράνταχτη απόδειξη για πολλά…

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *