Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου από τη εμβρυική έως τη μέση παιδική ηλικία» διοργανώνει το απόγευμα (17.30) του Σαββάτου 24 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης.

Η ημερίδα απευθύνεται σε παιδιάτρους, μαιευτήρες-γυναικολόγους, γενικούς ιατρούς, μαίες, νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, φοιτητές τομέων υγείας και ψυχολογίας, καθώς και σε παλιούς, νέους και μέλλοντες γονείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν θεμελιωδώς πάνω στα ακόλουθα θέματα που θα εισηγηθεί η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Αντιγόνη Συμεωνίδου:

  • Ενδομήτρια ζωή- τοκετός
  • Το νεογέννητο και βρέφος
  • Νηπιακή ηλικία
  • Η πορεία προς τη μέση παιδική ηλικία.

Η εισηγήτρια

Η Αντιγόνη Συμεωνίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Σκωτίας και αργότερα έκανε το μεταπτυχιακό της στο Social and Cognitive Psychology στο Πανεπιστήμιο του Αbererden όπου έζησε συνολικά έντεκα χρόνια. Εκπαιδεύτηκε στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της στη Σκωτία ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό σε διάφορους τομείς ψυχικού προσανατολισμού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2002 ξεκίνησε να ιδιωτεύει στον χώρο της στη Θεσσαλονίκη και δίδαξε για πέντε χρόνια ψυχολογία σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Ζει στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα αρθρογραφεί. Τα τελευταία χρόνια είναι εισηγήτρια σε ημερίδες μητρότητας και θηλασμού, βρίσκεται υπό πιστοποίηση στην προγεννητική ψυχολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και παράλληλα εκπαιδεύεται ως ψυχοδραματίστρια.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *