Η Ιταλία απειλεί να εμποδίζει πλοία από άλλες χώρες να αποβιβάζουν πρόσφυγες στα λιμάνια της. Τι ακριβώς εννοεί; Να τους αφήνει μεσοπέλαγα να πνιγούν;

Ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ε.Ε. Μαουρίτσιο Μασάρι, σε αντιμεταναστευτικο «κρεσέντο» ανέφερε σε επιστολή ότι η κατάσταση στη χώρα του είναι πλέον μη βιώσιμη, όπως γράφει το B.B.C. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι έχει κατηγορήσει τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης ότι αδιαφορούν.

Περισσότεροι από 73.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές του χρόνου, αριθμός που συνιστά αύξηση 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε., περίπου 2.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται και υπάρχει ο φόβος ότι πνίγηκαν, η πλειονότητα των οποίων επιχείρησε να φτάσει στην Ιταλία από τη Λιβύη. «Έχει συζητηθεί η ιδέα να εμποδίζουμε τα ανθρωπιστικά σκάφη με σημαίες άλλων χωρών να επιστρέφουν στα ιταλικά λιμάνια. Η Ιταλία έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού», ανέφερε κυβερνητική πηγή από την Ιταλία στο πρακτορείο “Reuters”. “Παρ’ όλα αυτά δεν είναι σαφές αν είναι νόμιμο να μπλοκάρονται τα πλοία που μετέχουν σε διασώσεις“, σημειώνει το B.B.C.

πηγές: Εφημερίδα – Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *