Μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου πρωτοβουλία πήραν οκτώ ποδοσφαιριστές (ο ένας της Ξάνθης), κάνοντας κοινή δήλωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα.

Συγκεκριμένα οι Γιώργος Μπαντής και Γιώργος Μασούρας του Πανιωνίου, Χρήστος Τασουλής της Λανς (Γαλλία), Γιώργος Ζησόπουλος και Νίκος Παπαδόπουλος του Ατρομήτου, Μανώλης Παπαστεριανός της Ξάνθης, Σάββας Τσαμπούρης της Νέας Σαλαμίνας (Κύπρος) και Αντώνης Λαδάκης της Δόξας Δράμας, κοινοποίησαν την ακόλουθη δήλωση:

«Φέρνουμε στο μυαλό μας τις αδικίες που έχουμε βιώσει στον χώρο του αθλητισμού. Δεν μας έπαιρνε ο ύπνος και αρρωσταίναμε όταν χάναμε άδικα ένα παιχνίδι… Φαντάσου, για ένα παιχνίδι μόνο! Και τώρα σκεφτόμαστε την Ηριάννα, που στερείται τόσο άδικα -με την πραγματική έννοια της λέξης- την ίδια της την ελευθερία, την ίδια της τη ζωή. Η αδικία στο πρόσωπο της Ηριάννας είναι αδικία εναντίον όλων μας και μας αφορά όλους».

Αν και οι Ν. Παπαδόπουλος και Γ. Μπαντής είχαν κάνει και στο παρελθόν παρεμβάσεις με κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο (υπέρ των προσφύγων και του αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές), είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται συλλογικό κείμενο ανάλογου περιεχομένου από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *