Δεν φαίνεται να είναι… πολύ ευχάριστο το ταξίδι του πλοίου που ναυλώθηκε από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, με σκοπό να παρεμποδίζει το ταξίδι των μεταναστών και προσφύγων από τις αφρικανικές ακτές προς την Ευρώπη (πληροφορίες εδώ).

Οι αρχές της βόρειας Κύπρου (αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία) σταμάτησαν το πλοίο και ο καπετάνιος του έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Όπως αναφέρεται, αφού είχε σταματηθεί με παρόμοιο τρόπο και στην Αίγυπτο, το «C-Star» ξανασταμάτησε για ψευδή έγγραφα στο λιμάνι της Αμμοχώστου όπου άλλαζε πλήρωμα με σκοπό να πλεύσει ξανά. Σύμφωνα με τοπικό blog, οι υπεύθυνοι του πλοίου παρουσιάστηκαν στις αρμόδιες αρχές ως ένα πλοίο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σαν σκοπό έχει τη σωτηρία των προσφύγων. Όμως δεν αποτελεί πλοίο της Ε.Ε. (αυτή τη στιγμή φέρει σημαία της Μογγολίας και νωρίτερα του Τζιμπουτί, ενώ αντί για ένα ευρωπαϊκό λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αμμοχώστου, το οποίο βρίσκεται εκτός Ε.Ε.) ούτε έχει σκοπό τη σωτηρία των προσφύγων. Ο διακηρυγμένος σκοπός της αντιπροσφυγικής και αντιμουσουλμανικής αποστολής “Defend Europe” την οποία φέρει σε πέρας το «C-Star» είναι να παρεμποδίσει την πλεύση των προσφυγικών σκαφών, κάτι που σημαίνει πως παραβιάζει ευθέως τους νόμους για τις υποχρεώσεις απέναντι στους πρόσφυγες.

Δεν είναι τυχαίο πως έχει αναφερθεί από προσκείμενο στους ακροδεξιούς δημοσιογράφο που έχει βρεθεί πάνω στο «C-star», ότι οι επιβάτες είχαν σκοπό να αποκτήσουν βάρκες και δίχτυα για να σταματούν τα προσφυγικά πλοιάρια. Αυτό είναι κάτι που κάνει τις επιδιώξεις τους πολύ επικίνδυνες…

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *