Στις 31 Ιουλίου η κοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε. κατέθεσε τροπολογία για την απλήρωτη εργασία, η οποία στις μέρες μας έχει πάρει μορφή γάγγραινας, τσακίζοντας τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι δίπλα στους αναρίθμητους αντεργατικούς και φορομπηχτικούς νόμους των τεσσάρων μνημονίων, βλέπουν να μην καταβάλλονται ούτε τα δεδουλευμένα τους.

Η κατάθεση της τροπολογίας πραγματοποιήθηκε σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου οι επιχειρηματίες έχουν αποθρασυνθεί στους τόπους δουλειάς, απέναντι στο βασικό δικαίωμα των εργαζομένων να πληρώνονται. Οι εργοδότες πατούν πάνω σε ένα τεράστιο νομοθετικό οπλοστάσιο το οποίο έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο συντηρεί και επαυξάνει η σημερινή κυβέρνηση. Η μη ψήφιση του δεύτερου μέρους της τροπολογίας, που προέβλεπε αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου απέναντι στους εργοδότες που δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα στην ώρα τους αποδεικνύει επί της ουσίας τον στόχο της εφαρμοζόμενης πολιτικής τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ, όσο και από τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα συνεχίσει αταλάντευτα να παλεύει στο πλευρό των εργαζομένων, για όλα τα καθημερινά σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα για την όλο και πιο βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται εις βάρος τους, να υψώσουν τείχος αντίστασης και να πάρουν μέρος στους αγώνες που χρειάζονται σήμερα για να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζικά διαφορετική πολιτική που στον πυρήνα της θα βρίσκονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *