Ανοίγει σήμερα ανεπίσημα (αύριο -Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου- η επίσημη έναρξη) η αυλαία των Γιορτών Παλιάς Πόλης με το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

  • 20.30 – Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης: Εγκαίνια έκθεσης χειροποίητης κούκλας και ζωγραφικής. Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης φιλοξενεί φέτος μια ιδιαίτερη έκθεση ποικίλης θεματικής, που οι δημιουργοί της εμπνέονται και εκφράζονται μέσα από την παράδοση. Στην έκθεση αυτή σμίγει το ταλέντο, το μεράκι και τα ενδιαφέροντα δύο δημιουργών, της Κατερίνας Δημητριάδου-Παπαδοπούλου που παρουσιάζει χειροποίητες κούκλες και της Θεοφανής Παπαδοπούλου που αποτυπώνει και μεταφέρει στον καμβά τους χορευτικούς ρυθμούς της παράδοσης. Την έκθεση προλογίζει η φιλόλογος και υπεύθυνη του τμήματος ιστορίας τέχνης του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης Ελένη Κοκκίνη, με μία σύντομη αναφορά στο θέμα «Η τέχνη αποτυπώνει τον χορό». Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από 19.30 ως 21.30
  • 20.30 – Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης: Εγκαίνια έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών. Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης οργανώνει έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στο μουσείο του, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, όπου εκθέτει αυθεντικές φορεσιές και πιστά αντίγραφά τους από τη συλλογή του. Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από 19.30 ως 21.30
  • 20.30 – κεντρική πλατεία: Συναυλία “3 Gens” (Three generations). Είναι ένα νέο γκρουπ-παρέα από Κομοτηναίους με ηλικίες από λίγο πάνω από τριάντα μέχρι λίγο πάνω από εξήντα και παίζουν 60’s τραγούδια με τα οποία κάποιοι μεγάλωσαν και κάποιοι άλλοι τα γνωρίζουν τώρα. Όλοι όμως τα αγαπάμε το ίδιο… Οι “3 Gens” σε πλήρη ανάπτυξη αποτελούνται από τους Γιάννη Σαβουλίδη (τύμπανα), Γεώργιο Ευφραιμίδη (μπάσο), Μάκη Πατρωνίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Ιωάννη Κερζεβάνη (πλήκτρα), Αναστάσιο Καπζάλα (πνευστά), Πολυχρονία Λακάκη, Σταύρο Παυλίδη και Γιώργο Πασχαλίδη (φωνητικά)
  • 20.30 – κεντρική σκηνή (πλατεία Μητροπόλεως): “Disco drops”. Οι djs της εποχής της disco θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco («Pigasos», «Comfusio», «Tango», «Thamiris», «City», «Fox», «Fame», «Sugar», «Κήπος», «Teenager» κ.α.). Συμμετέχουν οι djs Γιάννης Γεκτίδης, Βασίλης Μπουζούρης, Βαγγέλης Σίμος, Νίκος Ιγνατιάδης, Κώστας Κανάτας, Δημήτρης Σταυρίδης, Αλέκος Γιακατής, Σίφης Μεϊμαρίδης, Μπάμπης Θεοδωρίδης (Celedano), Δημήτρης Καζαζιάδης και άλλοι, ενώ στο μυαλό όλων θα υπάρχουν και όλοι αυτοί που δεν είναι πια μαζί μας.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *