Για τα τμήματα-εργαστήρια εικαστικών, κινηματογράφου και θεάτρου που θα λειτουργήσουν φέτος από τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης ενημερώνει ο φορέας με την ακόλουθη ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους:

Εικαστικά

  • Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά: Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής. Τμήμα Α: Τρίτη 17.30 στο μουσείο. Τμήμα Β: Παρασκευή 19.00 στο μουσείο. Τμήμα Γ: Σάββατο 10.00 στο μουσείο. Τμήμα Δ: Σάββατο 12.00 στο μουσείο. Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού, τηλέφωνο 6906 264242. Συμμετοχή: 25€ τον μήνα.
  • Εργαστήρι ελευθέρου σχεδίου και ζωγραφικής για ενήλικες: Μαθήματα ζωγραφικής, ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική με ακουαρέλα, λάδια, τέμπερες. Αρχάριοι: Τετάρτη 18.00 στο μουσείο. Προχωρημένοι: Πέμπτη 18.00 στο μουσείο. Υπεύθυνη: Αναΐδα Χουρσουντιάν, τηλέφωνο 6993 838344. Συμμετοχή: 30€ τον μήνα.
  • Εργαστήρι αγιογραφίας: Μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας για τη δημιουργία μιας εικόνας (ετοιμασία ξύλου, χρύσωμα, αγιογράφηση) χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά (σκόνες, αυγό, χρυσό, κ.α.). Περισσότερα: Facebook – εργαστήρι αγιογραφίας της Φ.Ε.Ξ. Λειτουργεί για φέτος μόνο το τμήμα προχωρημένων με τη μορφή σεμιναρίων. Υπεύθυνος: Γεώργιος Παπαδημητρίου, τηλέφωνο 6973 002234.
  • Εργαστήρι χειροτεχνίας και καλλιτεχνικών κατασκευών-ντεκουπάζ: Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά δέκα ετών και άνω. Για όσους θέλουν να πειραματιστούν στην καλλιτεχνική πλευρά τους. Δεν χρειάζεται καμία εμπειρία και δεξιοτεχνία, μαζί θα μεταμορφώνουμε μικροαντικείμενα που είναι πλέον αχρησιμοποίητα (άδεια μπουκάλια, κουτιά αποθήκευσης, κεραμίδια, πιάτα, μικροέπιπλα κ.α.) σε πραγματικά έργα τέχνης. Κάθε Πέμπτη (18.30) στο μουσείο. Υπεύθυνη ενημέρωσης εργαστηρίου: Ισιδώρα  Βουλκίδου, τηλέφωνο 25410 25421. Συμμετοχή: 20€ τον μήνα.
  • Εργαστήρι κόμικς για ενήλικες και εφήβους: Θα θέλατε να μάθετε περισσότερα γύρω από τα κόμικς, την ιστορία τους και τις τεχνικές τους; Πραγματοποιήστε ιστορίες που τριβελίζουν το μυαλό σας, παρέα με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται την αγάπη σας για την ένατη τέχνη και αναπτύξτε τις δεξιότητές σας στο σχέδιο, στο χρώμα και στο σενάριο! Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους. Κάθε Τρίτη (19.00) στο μουσείο. Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ. Συμμετοχή: 30 ευρώ τον μήνα.

Κινηματογράφος

Στόχος η γνωριμία με τις κύριες λειτουργίες και δυνατότητες της κινηματογραφική τέχνης. Βασικές τεχνικές λειτουργίες. Βασικά ζητήματα κινηματογραφικής ιστορίας και αισθητικής. Διδάσκων: Πασχάλης Ξανθόπουλος. 1η περίοδος: Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017. Διάρκεια κάθε συνάντησης: δύο ώρες. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Τρίτη 19.00-21.00. Αριθμός συναντήσεων: δέκα. Συμμετοχή: 10€ τον μήνα. Πρώτη συνάντηση-ενημέρωση: Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Θεματικές ενότητες: Σμιλεύοντας τον χρόνο. Οργάνωση παραγωγής. Η κινηματογραφική μηχανή και οι βασικές λειτουργίες της. Το σενάριο – Δημιουργία φωτοϊστορίας. Η γραμματική της κινηματογραφικής τέχνης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ. Οι ταινίες και οι κινηματογραφιστές. Φιλμ – digital – Λησμονημένες μορφές δημιουργίας σύγχρονες παραγωγές. Άλλο κοιτάζω κι άλλο βλέπω.

Θέατρο

Στόχος η γνωριμία με τις κύριες λειτουργίες και δυνατότητες της θεατρικής τέχνης. Βασικές τεχνικές λειτουργίες. Βασικά ζητήματα θεατρικής ιστορίας και αισθητικής. Διδάσκων: Πασχάλης Ξανθόπουλος. Πρώτη περίοδος: Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Δευτέρα 19.00-21.00. Αριθμός συναντήσεων: δέκα. Συμμετοχή: 10€ τον μήνα. Πρώτη συνάντηση-ενημέρωση: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Θεματικές ενότητες: Τα όρια της σκηνής. Οργάνωση παραγωγής. Η θεατρική «μηχανή» και οι βασικές λειτουργίες της. Το έργο – Δημιουργία πολλαπλών ιστοριών. Η γραμματική της θεατρικής τέχνης Ι – «Σημειολογία του θεάτρου». Η γραμματική της θεατρικής τέχνης ΙΙ – «Συστήματα θεάτρου». Η γραμματική της θεατρικής τέχνης ΙΙΙ – Η πολλαπλότητα του ατόμου – γυμνές μάσκες. Οι παραστάσεις και οι συντελεστές. Από το άρμα του Θέσπη στις σύγχρονες παραγωγές. Είναι αυτό που λέμε στο ποίημα «το ακούω» – Γιάννης Ρίτσος, «Αρίοστος ο Προσεχτικός».

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *