Το Βερολίνο είναι ένα από τα ομοσπονδιακά κράτη με τον υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας στη Γερμανία. Στη γερμανική πρωτεύουσα πέρυσι, σχεδόν ένας στους πέντε (19,4%) απειλούταν από τη φτώχεια, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία του Wiesbaden που δημοσίευσε την έρευνα.

Έτσι, το Βερολίνο κατατάσσεται τέταρτο μετά τη Βρέμη (22,6%), τη Σαξονία-Άνχαλτ (21,4) και το Μεκλεμβούργο-δυτική Πομερανία (20,4). Ο κίνδυνος φτώχειας στο Βρανδεμβούργο βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με όλα τα ανατολικογερμανικά κράτη. Πέρυσι, το 15,6% του πληθυσμού κινδύνευε από τη φτώχεια. Τα παλαιά ομοσπονδιακά κράτη έφθασαν κατά μέσο όρο 15,0%, τα νέα (συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου) στο 18,4%. Οι άνεργοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι: σε αυτή την ομάδα, το ποσοστό στο Βερολίνο είναι 63,8%. Τα άτομα που έχουν ποσοστό κάτω του 60% του μέσου εισοδήματος θεωρούνται ευάλωτα στη φτώχεια.

Το πανέμορφο και περίτεχνο περιτύλιγμα αρχίζει να σκίζεται και αποκαλύπτεται ότι το πακέτο-Γερμανία με τους δείκτες ρεκόρ βρωμάει. Οι δείκτες ανεργίας για παράδειγμα είναι εντελώς πλασματικοί μιας και πολλές χιλιάδες εργασίες μετατράπηκαν από αορίστου χρόνου με καλές αποδοχές στα λεγόμενα 450€ jobs ή mini-jobs (δείτε και εδώ). Η Γερμανία καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες την εικόνα της υπερδύναμης της Ευρώπης, ενώ στην πραγματικότητα πολλοί πολίτες της ζουν σε άθλιες συνθήκες.

πηγή

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *