Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προστασία του παιδιού από τον σχολικό εκφοβισμό» διοργανώνουν -με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης “Europe Direct” Ξάνθης σε συνεργασία με τον δήμο Ξάνθης, το απόγευμα (18.30) της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου στην καπναποθήκη “Π” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Το φαινόμενο του “bullying” αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη ενός παιδιού ή εφήβου. Με βάση τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του Α.Π.Θ., το 29% των μαθητών έχει υποστεί κάποια μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού περιβάλλοντος, με συχνότητα δύο ως τρεις φορές το μήνα ή και περισσότερο.

Δεδομένου ότι ο σχολικός εκφοβισμός λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας, το κοινό καλείται να παραστεί στην εκδήλωση η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, καθώς και του ευρέως κοινού, σχετικά με τις μορφές, αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Εκπρόσωποι του κλάδου της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της αστυνομίας, θα αναλύσουν τις κυρίαρχες μορφές του “bullying” και θα εστιάσουν στον ρόλο του εκπαιδευτικού και της οικογένειας.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *