Όταν πηγαίνει ένας υπουργός στις Η.Π.Α. με αποστολή να κλείσει ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού και συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι σίγουρο πως η διπλωματική οδός –που σίγουρα προηγήθηκε- αποδείχτηκε ατελέσφορη. Οπότε, μπορούμε -χωρίς κανέναν κίνδυνο υπερβολής- να θέσουμε το ερώτημα: τι «έδωσε» ο εξ απορρήτων υπουργός για να κλείσει την επίσκεψη;

Την ενδιαφέρουσα συνέχεια -εύλογες σκέψεις και γεγονότα που τις δημιουργούν- των παραπάνω μπορείτε να δείτε εδώ. Όλα αυτά έρχονται στο νου διαβάζοντας τον χαρτοπόλεμο εντυπώσεων που διοχετεύεται στον τύπο. Ιδού πώς παρουσιάζεται το ζήτημα: “Σε φάση οριστικοποίησης βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δρομολογείται για τις 17 Οκτωβρίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν «κλειδώσει» η συγκεκριμένη ημερομηνία, θεωρείται βέβαιο ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην αμερικανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί πριν από τα τέλη του έτους. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο διάστημα από τον Λευκό Οίκο“.

Και η κατακλείδα της είδησης, που δείχνει το πώς αντιμετωπίζονται από τις Η.Π.Α. οι επικεφαλής των… αποικιών: “Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί ήδη πρόσκληση από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μ. Πέινς να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το Κυπριακό στις 10 Ιουλίου“.

Οι υπογραμμίσεις δικές μας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *