Μπορεί στα μέσα Σεπτέμβρη το Κογκρέσο να πέρασε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τη ρατσιστική βία που άσκησαν οι νεοναζιστικές συμμορίες στις 11 και 12 του περασμένου Αυγούστου στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, υποστηρίζοντας ότι απορρίπτουν «τους υπέρμαχους της λευκής φυλής, την Κου Κλουξ Κλαν, τους νεοναζί και άλλες ομάδες μίσους» και ότι επείγει η προσπάθεια αντιμετώπισης με όλα τα απαραίτητα μέσα της απειλής που προέρχεται από αυτές τις ομάδες, καλώντας το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας να ερευνήσει όλες τις πράξεις βίας και ταπείνωσης από τις παραπάνω ομάδες (από τις οποίες σκοτώθηκε μία 32χρονη γυναίκα), όμως για την ώρα αυτό που γίνεται είναι το ακριβώς αντίθετο!

Πριν μερικές μέρες, ένας δικαστής του Σάρλοτσβιλ απήγγειλε κατηγορίες στον 20χρονο μαύρο Ντε Αντρέ Χάρις, ο οποίος διαδήλωνε κατά των νεοναζιστών στις 12 Αυγούστου και ξυλοκοπήθηκε από έξι ρατσιστικά καθάρματα! Και δαρμένος και κατηγορούμενος! Ο Χάρις είχε υποστεί διάσειση από τα χτυπήματα των φασιστών, δύο από τους οποίους εντοπίστηκαν καθώς υπήρξε βίντεο που έδειχνε την επίθεση, γι’ αυτό και συνελήφθησαν. Έτσι, η δίωξη κατά του Χάρις αποτελεί πρόκληση χωρίς προηγούμενο.

Μία πρόκληση που ούτε οι μπάτσοι δεν περίμεναν, γι’ αυτό και δήλωσαν ότι αυτός που ενοχοποίησε τον Χάρις είχε πάει σ’ αυτούς πρώτα, αλλά δεν άσκησαν δίωξη στον Χάρις προτού διερευνήσουν παραπέρα το περιστατικό! Ο δικαστής όμως δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο κι έτσι ο Χάρις θα καθήσει στο σκαμνί για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας! Οι συνήγοροι υπεράσπισης των καθαρμάτων που τον ξυλοκόπησαν υποστηρίζουν ότι ο Χάρις «πήγαινε γυρεύοντας» και είναι αυτός που ξεκίνησε τον καυγά. Αν περάσει αυτή η θέση και το δικαστήριο την αποδεχτεί, δεν θα υπάρχουν λόγια για να χαρακτηριστεί η πρόκληση.

Η αμερικάνικη πολιτική εξουσία τα έχει πάντως ξεκάθαρα αυτά τα θέματα. Στα λόγια εκδίδει ψηφίσματα που καταδικάζουν τη νεοφασιστική βία, στην πράξη όμως τους κλείνει το μάτι να συνεχίσουν, όπως γίνεται με τους μπάτσους που ο ένας μετά τον άλλο αφήνονται ελεύθεροι παρά το δολοφονικό όργιο στο οποίο έχουν επιδοθεί. Αυτό θα πει πραγματική… δημοκρατία

πηγή

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *