Η κράτηση της Nuriye Gülmen στις φυλακές “Sincan” της Άγκυρας συνεχίζεται. Ο Semih Özakça αφέθηκε ελεύθερος. Και οι δύο συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. Οι δύο εκπαιδευτικοί-απεργοί πείνας, από τις 9 Μάρτη ξεκίνησαν απεργία πείνας κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

Η απεργός πείνας Nuriye δεν μεταφέρθηκε στη δίκη της 20ης Οκτώβρη στις φυλακές “Sıncan” στην Άγκυρα. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη και ενώ τον Semih τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τη Nuriye την τιμωρούν παρατείνοντας την φυλάκισή της, επειδή αντιστάθηκε πρώτη κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Ο αγώνας κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται. Η εξουσία του A.K.P. μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του λαού. Ξεκίνησε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου -που εξέδωσε στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης- να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν, λόγω και της αδυναμίας άσκησης εξουσίας. Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία γίνονται απολύσεις, προσαγωγές, συλλήψεις. Συνελήφθησαν δεκάδες δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι, ως υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Π.Ν.Π. έχουν εξελιχθεί σε επιθέσεις εναντίον όλου του λαού που είναι κατά του A.K.P.

Η Nuriye Gülmen, ακαδημαϊκός, μια από τους χιλιάδες απολυμένους δημόσιους υπάλληλους, κήρυξε εκ μέρους των χιλιάδων αγωνιστών δημοκρατών συναδέλφων της, την έναρξη καθιστικής διαμαρτυρίας στην λεωφόρο Yüksel της Άγκυρας. Πολλές φορές προσήχθη και βασανίστηκε, όμως αυτή συνέχισε τη δράση της. Αργότερα τη στήριξαν και άλλοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί, ο Semih Özakça, ο Acun Karadağ, ο Veli Saçılık. Μια χούφτα αγωνιστές, ως απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν με τον αγώνα τους να ακουστεί η φωνή τους σ’ όλη την Τουρκία και το εξωτερικό.

Στις 9 Μάρτη 2017 ξεκίνησαν απεργία πείνας. Μετά τη μαζικοποίηση της αντίστασης, την 76η μέρα της απεργίας πείνας, τους προφυλάκισαν. Ο στόχος του δολοφονικού A.K.P. ήταν να πνίξει την αντίσταση. Αυτοί συνελήφθησαν, ωστόσο άλλοι αγωνιστές δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην αντίσταση, μέχρι σήμερα κάθε μέρα μεταξύ 13.30-18.00 συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ενάντια των αυθαιρεσιών. Κάθε μέρα οι δολοφόνοι βασανιστές αστυνομικοί επιτίθενται στους διαδηλωτές αγωνιστές και προχωρούν σε προσαγωγές. Στη διάρκεια αυτών των επιθέσεων πολλά άτομα τραυματίστηκαν, εντούτοις συνεχίζουν καθημερινά να αγωνίζονται.

Η απεργία πείνας των Nuriye και Semih προχωράει προς τις 230 μέρες. Για να ακουστεί η φωνή τους έχουν ξεκινήσει πολλές αντιστάσεις στην Τουρκία και σε κάθε γωνιά της Γης. Διοργανώθηκαν πορείες και συλλαλητήρια. Επίσης έγιναν πολλές δράσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και ξεκίνησαν και άλλες απεργίες πείνας συμπαράστασης. Διοργανώθηκαν συναυλίες. Η σύζυγος του Semih Özakça, η οποία είναι και η ίδια απολυμένη δημόσια υπάλληλος, από τη μέρα που συνελήφθησαν ξεκίνησε και η ίδια απεργία πείνας. 5.000 διανοούμενοι και καλλιτέχνες από την Τουρκία και όλο τον κόσμο δημοσίευσαν υπογραφές αλληλεγγύης στην Nuriye και στον Semih. Μετά την καθ’ όλα νόμιμη και δίκαιη αντίσταση των απεργών πείνας, τα βέλη στράφηκαν κατά του A.K.P. και των παράνομων και άδικων πρακτικών του.

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μαύρη προπαγάνδα κατά του αγώνα των απεργών πείνας και στράφηκε κατά των εφημερίδων και των δημοσιογράφων που έγραφαν άρθρα σχετικά με τον αγώνα τους. Οι διανοούμενοι που στήριξαν τη Nuriye και τον Semih στοχοποιήθηκαν και απειλήθηκαν. Τελευταία, το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε μια μπροσούρα πενήντα σελίδων στην οποία χαρακτήρισε τους δύο απεργούς πείνας ως “τρομοκράτες” αν και ουδέποτε έχουν καταδικαστεί.

Δεν στάθηκε δυνατό, ό,τι κι αν έκανε το κράτος, να σταματήσει τον αγώνα τους. Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, ενάντια στις επιθέσεις του φασισμού και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

  • Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ Π.Ν.Π.

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *