Διοργανώθηκε με επιτυχία το 5ο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου από τον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης με τη στήριξη του μητροπολιτικού δήμου.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των συλλόγων του φεστιβάλ το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο, εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια τόσο στον Σύλλογο Εβριτών Ξάνθης όσο και στους συμμετέχοντες συλλόγους, για τη συμβολή τους στη διατήρηση και ανάδειξη της λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο το οποίο πλημμύρισε από τις χαρούμενες φωνές περισσότερων από 250 παιδιών που συμμετείχαν, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια που ενθουσίασαν το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τριακόσιους ήταν οι συνοδοί των συλλόγων από όλη την Ελλάδα, από τα Ρίζια Έβρου μέχρι και τη Ρόδο.

Από το 2018 το Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών θα εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ως θεσμοθετημένο πλέον φεστιβάλ, αφού συμβάλει στην προβολή και καθιέρωση της Ξάνθης σε πολιτιστικό προορισμό.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *