Πραγματικά, οι κατατρομαγμένοι γονείς που βίωσαν μαζί με το 19χρονο παλικάρι τους την αδικία και τον παραλογισμό του ελληνικού στρατού, ποτέ δε μπορούσαν να φανταστούν τις συνέπειες από την ενεργοποίηση του Δικτύου “Σπάρτακος” και τη συμπαράσταση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων (εδώ).

Και πράγματι, σε ελάχιστο χρόνο τα δραματικά γεγονότα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης Στρατευμένων είχε επικοινωνήσει άμεσα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού απαιτώντας την άμεση παρέμβασή του.

Αρχικά -και τονίζοντας τη μικροψυχία των ανθρώπων- πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη αντίδραση της μονάδας προήλθε από τον υποδιοικητή -έναν από τους πρωταγωνιστές των άθλιων γεγονότων- ο οποίος κάλεσε τον 19χρονο φαντάρο θύμα του bullying αλλά και της χακί σκευωρίας, για να μάθει ποιος πληροφόρησε το Δίκτυο “Σπάρτακος”. Όμως, τα γεγονότα τον ξεπέρασαν και η πίεση ήταν ασφυκτική. Ο διοικητής της μονάδας, μετά και την κινητοποίηση σε επίπεδο Γ.Ε.Σ. και Ταξιαρχίας, αναγκάστηκε να διακόψει την άδειά του και να επιληφθεί της καταστάσεως. Όχι μόνο κάλεσε τον αδικημένο συνάδελφο για να λάβει προσωπικά γνώση του τι είχε συμβεί, αλλά επίσης συνομίλησε με τους γονείς, για να δεχτεί τις καταγγελίες τους για το bullying αλλά και για την παραπλάνηση, τη σκευωρία που έστησε ο στρατός. Μάλιστα, υπήρξε και παρέμβαση του ταξίαρχου που συναντήθηκε με τον συνάδελφο, στον οποίο δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το κάθε τι για να μην επαναληφθούν τα γεγονότα αυτά, αλλά και να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία αυτής της άσχημης υπόθεσης. Τέλος, σε ομιλία του ταξίαρχου προς όλο το προσωπικό, έγινε σαφής η βούλησή του να μην επιτρέψει την επανάληψη τέτοιων γεγονότων.

Συμπέρασμα: Είναι σαφές ότι τίποτε δε θα γινόταν αν δεν παρενέβαινε το Δίκτυο “Σπάρτακος”. Μόνο η αγωνιστική συμπεριφορά των φαντάρων και των γονιών, το κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, μπορούν να απαντήσουν στη βαρβαρότητα και την αυθαιρεσία.

Δίκτυο “Σπάρτακος”

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *