Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «η αγάπη» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις “Φθινοπωρινές αιμοδοσίες αγάπης 2017“.

Σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και τους δήμους Μύκης και Αβδήρων, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως δεκατεσσάρων ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» της Αθήνας.

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 23 εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και σε τέσσερις της Καβάλας, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2017.

 • Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των λυκείων της περιοχής μας (γενικά ενιαία λύκεια, επαγγελματικά λύκεια, επαγγελματικές σχολές και Ι.Ε.Κ., όπως και το μειονοτικό λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου») για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των λυκείων, τους καθηγητές και τους δασκάλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και Καβάλας, γιατί «έδωσαν» εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! «Η εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας, ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.
 • Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».
 • Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο “παρών”.
 • Τις ευχαριστίες μας στην «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου που και πάλι μετεφέρθηκαν με λεωφορείο από το χωριό τους στην κεντρική αιμοδοσία της Ξάνθης μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο.
 • Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ Σ.Σ. για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στη μεγάλη κεντρική αιμοδοσία της πόλης.
 • Τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. Παναγιώτη Κεραμάρη που από την πρώτη στιγμή πίστεψε, ενθάρρυνε και υποστήριξε το όλο εγχείρημα των οργανωμένων εθελοντικών αιμοδοσιών στα σχολεία της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου.
 • Τον όμιλο “Πλαστικά Θράκης” και ιδιαίτερα την οικογένεια Χαλιορή για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στους εργαζομένους της.
 • Τις ευχαριστίες μας στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες.
 • Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση “Ρούσσος επιγραφές” και στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.
 • Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας τις εταιρίες “Σμυρδέξ” Α.Ε. βιομηχανία λειαντικών ειδών, Φανή Δερμετζοπούλου «the bicycle shop», Δ. Γραβουνιώτης – Ι. Σκαρλατίδου Ο.Ε. βρεφικά είδη “Λητώ” και Ν. Φραντζίδης – Ν. Σαββαλάκης Ι.Κ.Ε. κατάστημα “Γερμανός” Ξάνθης.

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.087 συνάνθρωποί μας -στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι- και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 893. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «αγάπης» έχουν ως εξής:

 • Σε σύνολο 893 εθελοντών, οι 621 ήταν άντρες και οι 272 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι 17-25 ετών ήταν συνολικά 414, ποσοστό 46,36% επί συνόλου
 • Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 113, ποσοστό 12,43% επί συνόλου
 • Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 256, ποσοστό 28,67% επί συνόλου
 • Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 110, ποσοστό 12,32% επί συνόλου
 • Προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 318 νέα μέλη (ποσοστό 35,61% επί συνόλου).

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο… το να προσφέρεις είναι θεϊκό…

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *