Ένα στα τρία παιδιά (30,3%) εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο στα βουλγαρικά χωριά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα φετινής έρευνας για την εκπαίδευση και τη μόρφωση στη Βουλγαρία.

Το συνολικό ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν το εκπαιδευτικό σύστημα ανέρχεται στο 13,8%. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό είναι σημαντικά μικρότερο (2,8%).

Ο μεγάλος αριθμός παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο συνδέεται με κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, εκπαιδευτικές δυσκολίες και την ολοένα αυξανόμενη μετανάστευση. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν φέτος κινητές ομάδες, η αποστολή των οποίων είναι να εντοπίζουν τους μαθητές που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν το εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, συζητείται η στενότερη σύνδεση της υποστήριξης της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή στην εκπαίδευση.

Ο έλεγχος επαναλαμβάνει το συμπέρασμα της διεθνούς έρευνας PІЅA 2015, ότι στην ανάγνωση, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες, το ποσοστό των Βούλγαρων μαθητών με χαμηλές επιδόσεις παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ε.Ε.

πηγή: Б.Н.Р.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *