Τον ψυχίατρο-συγγραφέα Ιάκωβο Μαρτίδη φιλοξενεί το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου στην καπναποθήκη “Π” το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε μια εκδήλωση με θέμα «Ευτυχισμένα παιδιά: Μύθος ή πραγματικότητα;».

Τι είναι ευτυχία; Μπορούν οι γονείς να διαμορφώνουν ευτυχισμένα παιδιά; Αν ναι, ποιές είναι οι προϋποθέσεις; Η συσσώρευση υλικών αγαθών και πλούτου θα φέρει την ευτυχία; Ή μήπως η ευτυχία είναι μια στάση ζωής απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα και δεν έχει σχέση με αυτά που έχεις, αλλά με αυτό που είσαι; Για όλα αυτά και για πολλά άλλα θα συν-ομιλήσει με το κοινό της Ξάνθης ο κ. Μαρτίδης.

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης γεννήθηκε στη Δράμα. Το 1975 πέρασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και τελείωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Γνωστική και τη Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και μέλος επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών που ασχολούνται με τη ψυχική υγεία και τη ψυχοθεραπεία. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής τού Ελληνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους σε θέματα της ειδικότητάς του. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Η αγάπη στην πρίζα” (πέμπτη έκδοση) στο οποίο πραγματεύεται το ψυχολογικό ταξίδι των σχέσεων στον έρωτα, τον γάμο και το διαζύγιο, “Τα μυστικά των άλλων” (τρίτη έκδοση) και “Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά” (πέμπτη έκδοση) όπου αναλύει 24 καίρια θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών-παιδιών.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *