Από τη δημοτική παράταξη “Κοινωνία δημοτών” και τον δήμο Ξάνθης εκδόθηκαν τα ακόλουθα δελτία τύπου αναφορικά με το ζήτημα των δημοτικών υπαλλήλων (παρατίθενται αυτούσια):

ΑΝΑΞΙΌΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΌΝΟΣ

Όταν ένας Δήμαρχος – ποιος άλλος; ο κ. Δημαρχόπουλος και οι συνεργάτες του – μία Νομική Υπηρεσία του Δήμου της Ξάνθης άλλα συζητούν και αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες και άλλα στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, άλλα λένε σήμερα και άλλα διαβεβαιώνουν αύριο, όταν επίσης αποφασίζουν κατά περίπτωση ή επιλεκτικά και εν τέλει προτείνουν στους Δημοτικούς Συμβούλους ως μόνο νόμιμο δρόμο μία συγκεκριμένη απόφαση που αφορά μια αναγκαία νομική ενέργεια, τότε ένα είναι βέβαιο:

Ή είναι απόλυτα ερασιτέχνες ή προσπαθούν να οδηγήσουν το σώμα των Επιτροπών ή του Δημοτικού Συμβουλίου σε επιλεκτικές και όχι δίκαιες αποφάσεις και συμπεριφορές. 

Όσοι επίσης πολίτες, οδηγούμενοι από την προσωπική τους αγωνία, συμμετέχουν σε αυτό το ατελέσφορο παιχνίδι κουτοπονηριάς του κ. Δημαρχόπουλου επίσης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αδικηθούν ή θα ταλαιπωρηθούν πολύ χωρίς να το αξίζουν.

Επειδή λοιπόν το ψέμα, η υποκρισία και η διγλωσσία του κ. Δημαρχόπουλου είναι γνωστή σε όλους, καλό θα είναι και οι υπάλληλοι του Δήμου ή όσοι πολίτες έχουν μία προσωπική ή εργασιακή διαφορά με κάποια υπηρεσία του Δήμου να ενημερώνουν εκ των προτέρων και αναλυτικά όλες τις παρατάξεις και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προσωπικά, έτσι ώστε ο καθένας από αυτούς να έχει έγκυρη και άμεση ενημέρωση για να μπορεί να καταλήγει με ασφάλεια σε μία δίκαιη απόφαση την οποία και θα υπερψηφίζει.

Κύριε Δημαρχόπουλε, για άλλη μια φορά σας παρακαλούμε σταματήστε να κοροϊδεύετε μία ολόκληρη πόλη και καλό θα είναι να είστε πιο ειλικρινής και προσεκτικός με τους Υπαλλήλους του Δήμου μας οι οποίοι, παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν το Δήμο μας όρθιο, πολλές φορές ενάντια στα δικά σας ολέθρια σφάλματα…

Και κυρίως σταματήστε να ψάχνετε μονίμως άλλοθι ή συνενόχους στα βαριά λάθη που συνεχώς υποπίπτετε..

Δυστυχώς καταλήγετε αναξιόπιστος και μόνος.

Για την “Κοινωνία Δημοτών”

ΦΑΝΟΥΡΆΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΉΛ

ΚΑΡΆ ΑΧΜΈΤ

ΜΥΛΩΝΆΣ ΓΙΏΡΓΟΣ

ΡΕΚΆΡΗΣ ΜΙΑΧΉΛ

ΤΖΕΝΑΝ ΤΣΑΡΕΚΤΣΗ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΉΝΗ

Αναγκαίες διευκρινίσεις μετά την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης.

Η Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της, βρίσκεται στο πλευρό όλων των υπαλλήλων που απασχολούνται στο Δήμο Ξάνθης, χωρίς να έχει προβεί ποτέ σε καμία διάκριση, αφού τα θετικά αποτελέσματα τους μεταφράζονται στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αντιπαρερχόμαστε στα περί εμπαιγμού και εφαρμογής αντικανονικών διαδικασιών, επειδή ευθύνη μας είναι η ξεκάθαρη στάση και όχι η επιδίωξη οποιουδήποτε πολιτικού οφέλους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι έδωσαν έναν αγώνα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις για ομάδες εργαζομένων του Δήμου μας, οι οποίες τους δικαιώνουν (για δώρο Πάσχα – Χριστουγέννων και επίδομα αδείας) με διαφορετικό τρόπο.

Ο Δήμος Ξάνθης εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων οι οποίες είναι σεβαστές από όλους. Όμως, η μια δικαστική απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή (για ΝΠΔΔ του Δήμου Ξάνθης), ενώ η άλλη όχι (για το Δήμο Ξάνθης).

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Ξάνθης θα κατέβαλε τα δεδικασμένα, εφόσον η δικαστική απόφαση ήταν τουλάχιστον προσωρινά εκτελεστή. Το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν, δεν άφηνε και τα περιθώρια για την απαραίτητη αιτιολόγηση και τεκμηρίωση στη Νομική Υπηρεσία και στα μέλη όλων των παρατάξεων που απαρτίζουν την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, ώστε να αποφασίσουν διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη «φασαρία» σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Όταν με σκιαμαχίες και κινδυνολογικές προβλέψεις, συνειδητά ανυπόστατες, επιδιώκεται η συσπείρωση καλοπροαίρετων αγωνιούντων εργαζομένων, δυστυχώς μπορεί βραχυπρόθεσμα να εξυπηρετούνται μικροσκοπιμότητες, αλλά ιστορικά έχει αποδειχθεί ξεπερασμένο.

Κανείς δεν μπορεί να εμπαίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη νομιμότητα.

Για καμιά σκοπιμότητα και για κανένα μικροπολιτικό συμφέρον.

Ξεκάθαρα.

Δήμος Ξάνθης

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *