Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην υπογραφή απόφασης του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. για απόσπαση δεκατεσσάρων αιρετών και μελών διοικητικών συμβουλίων Ε.Λ.Μ.Ε., παρά τα προβλεπόμενα στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 -άρθρα 16, 17 και 18- και τον υπαλληλικό κώδικα.

Να επισημάνουμε ότι παρά τα εκατοντάδες κενά που υπήρχαν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων/ισσών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή σοβαρά οικογενειακά προβλήματα. Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικά κενά, ενώ υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που μπορούν να αποσπαστούν από περιοχές που η ειδικότητά τους είναι υπεράριθμη σε άλλες περιοχές με αντίστοιχη υπεραριθμία.

  • Απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.
  • Παράλληλα ζητούμε την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις αποσπάσεις, ώστε να είναι εφικτές άμεσα οι αποσπάσεις των ατόμων που έχουν ειδικά προβλήματα υγείας ή οικογενειακά. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διευκολύνονται το δυνατόν οι αποσπάσεις των συναδέλφισσών/ων προς τους τόπους συμφερόντων τους ή τους τόπους όπου διαμένει η οικογένειά τους.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *