Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο εκπαιδευτικό μουσικής, μέλος του συλλόγου μας, η οποία διώκεται μετά από μήνυση που της υποβλήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με την κατηγορία της απείθειας και συκοφαντικής δυσφήμισης, κατηγορίες που της αποδόθηκαν και που σύμφωνα με την ίδια είναι αβάσιμες και ανυπόστατες.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μετακίνησης της συναδέλφου σε σχολική μονάδα με σχολικό δρομολόγιο του Κ.Τ.Ε.Λ. Ξάνθης για την εκτέλεση των διδακτικών της καθηκόντων. Και ενώ είχε τη διαβεβαίωση από υπάλληλο του Κ.Τ.Ε.Λ. ότι δικαιούται ως καθηγήτρια μουσικής δωρεάν μετακίνησης, κατά τη διάρκεια ελέγχου της κατασχέθηκε παράνομα η εκπτωτική κάρτα από τον αρμόδιο ελεγκτή.

Αποτέλεσμα των παραπάνω γεγονότων ήταν να μεταβεί η ίδια προσωπικά στο Κ.Τ.Ε.Λ. Ξάνθης και να ζητήσει επίμονα την επιστροφή της εκπτωτικής κάρτας, με την οποία και μετακινείται συχνά και εκτός νομού, από και προς τον τόπο καταγωγής της. Η άρνηση όμως του υπαλλήλου για την επιστροφή της κάρτας είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη της συναδέλφου και τη μεταφορά της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όπου και της υποβλήθηκε μήνυση με τις παραπάνω κατηγορίες.

Η συνάδελφος που εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε τέσσερις σχολικές μονάδες, θεωρεί ότι η συμπεριφορά του υπαλλήλου του Κ.Τ.Ε.Λ. αλλά και ο έλεγχος μόνο τυχαία γεγονότα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού όπως επισημαίνει η ίδια έχει καταθέσει τρεις σχετικές αναφορές στη Διεύθυνση Μεταφορών για τον τρόπο λειτουργίας τους που όπως τονίζει δημιουργεί προβλήματα στον εργαζόμενο πολίτη.

Στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου και ζητούμε:

  • Την άμεση παύση της δίωξης
  • Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη εις βάρος της
  • Από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή κομίστρου όλων των εκπαιδευτικών, που στο σημερινό δημόσιο σχολείο των περικοπών και των μνημονιακών πολιτικών αναγκάζονται να μετακινούνται σε πολλές σχολικές μονάδες για την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *