Μπράβο Alexis. Κατάφερες μέσα σε χρόνο-ρεκόρ να γίνεις το δεύτερο πιο μισητό πρόσωπο μετά τη συνονόματή σου της Δυναστείας. Οι δεξιοί σε σιχαίνονται γιατί νομίζουν πως είσαι αριστερός ή κάνουν πως το νομίζουν γιατί έτσι τους συμφέρει, αφού μόλις ξανάρθουν στην εξουσία (φροντίζεις εσύ γι αυτό. Και πάλι μπράβο) θα κάνουν τα μύρια αίσχη με τη δικαιολογία “κοιτάξτε τι έκαναν και οι αριστεροί”. Οι αριστεροί (οι πραγματικοί, πλην τσυριζαίων) επίσης σε σιχαίνονται γιατί βρώμισες ανεξίτηλα την έννοια και τα πιστεύω τής αριστεράς.

Οι υπόλοιποι που σε ψήφισαν συγκυριακά τον Ιανουάριο του 2015 προκειμένου να φύγουν τα προηγούμενα μνημονιακά σκύβαλα, μπορεί να μη σε σιχαίνονται ακριβώς (τουλάχιστον όχι περισσότερο απ’ τον προηγούμενο κατοχικό πρωθυπουργό), είναι όμως πελαγωμένοι, μετανοημένοι, αλλά προπαντός απελπισμένοι αφού η αριστερά υπήρξε γι αυτούς η ρεζέρβα, η καβάτζα, η λύση ανάγκης για μια πολύ έκτακτη ανάγκη όπως αυτή που διανύουμε εφτά χρόνια τώρα. Αισθάνονται πια πως δεν τους έμεινε καμία ελπίδα και τους απομένει μόνον ο δρόμος της υποταγής.

Η ζημιά που έκανες στη δημοκρατία και στην αριστερά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή χώρο, είναι ανυπολόγιστη. Ο νεοφιλελευθερισμός (στην Ευρώπη κυρίως) κάνει πάρτι στο όνομά σου. Η προπαγάνδα των καθεστωτικών-συστημικών Μ.Μ.Ε. προβάλλει την “κομμουνιστοσύνη” του παπάρα με το μαντηλάκι και την “αριστεροσύνη” του τσαλακωτού με την τσαλακωμένη ηθική και την ανύπαρκτη συνείδηση, για να καταδείξουν πως ναι, πράγματι, αυτή είναι η αριστερά κι αυτά είναι τα πεπραγμένα της.

Ξέρουν όμως πως δεν είσαι αριστερός. Ξέρουν πως είσαι πιο δεξιός και νεοφιλελεύθερος απ’ αυτούς, και ακόμα πιο ανήθικος απ’ αυτούς, αφού κρύβεσαι πίσω από μία έννοια που υποδηλώνει κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία, πίστη στις αρχές του ουμανισμού, σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον, αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, προστασία του πνεύματος και του πολιτισμού. Όλα αυτά δηλαδή που δεν είσαι.

Και τι είσαι; Ένα ακόμα μνημονιακό ανδρείκελο, ένα ανθρωπάκι της σειράς, ένα βαθιά ανήθικο και ασυνείδητο άτομο. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μια πετυχημένη πολιτική καριέρα στη νεοναζιστική “ενωμένη” Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στην χώρα μας.

Μπράβο Alexis! Τα κατάφερες. Έφτασες στην κορυφή. Για να δούμε την κατηφόρα τώρα!…

Κώστας Μαντατοφόρος (mandatoforos.blogspot)

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *