Οι πλουσιότεροι άνθρωποι παγκοσμίως κέρδισαν περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος, τέσσερις φορές περισσότερο από όσα είχαν αποκομίσει το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το «Bloomberg». Ανάμεσά τους, οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων.

Από τους πεντακόσιους πλουσιότερους στον κόσμο, οι 440 είχαν κέρδη το 2017 και αύξησαν την περιουσία τους. Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων «Billionaires Index» που καταρτίζει ο “Bloomberg” και ο οποίος «μετρά» καθημερινά τους πεντακόσιους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κατέγραψε αύξηση 23% έναντι αύξησης 20% που σημείωσαν οι δείκτες MSCI “World Index” και S&P 500.

Ο ιδρυτής της «Amazon.com» Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να αυξάνεται το 2017 κατά 34,2 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτοπίζοντας τον συνιδρυτή της “Microsoft” Μπιλ Γκέιτς από την πρώτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων τον περασμένο Οκτώβριο, ξεπερνώντας τον κατά 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του “Bloomberg”, οι πεντακόσιοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα των πλουσιότερων διαθέτουν τώρα περιουσία αξίας 5,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 4,4 τρισεκατομμυρίων στις 27 Δεκεμβρίου του 2016. Μάλιστα, οι πρώτοι δέκα αύξησαν την περιουσία τους κατά δεκαπέντε δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας τους. Συνολικά η περιουσία τους είναι δύο φορές μεγαλύτερη από το Α.Ε.Π. της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης, δηλαδή της Γαλλίας.

Αυτά, για όσους έχουν ακόμη απορίες περί τον καπιταλισμό…

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *