Για πρώτη φορά από το 1991 οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις της Ρωσίας θα διαδηλώσουν στην Κόκκινη Πλατεία για την εργατική πρωτομαγιά, όπως συνέβαινε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συνδικάτων της Μόσχας.

«Η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία και τα συνδικάτα επιστρέφουν στην Κόκκινη Πλατεία» δήλωσε με ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων της Μόσχας Σεργκέι Τσερνόφ. Φέτος, η επιστροφή συμβολικού χαρακτήρα των διαδηλωτών στη μεγαλύτερη πλατεία στη χώρα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο, έλαβε την έγκριση των αρχών όπως την εποχή της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. όταν η 1η Μαΐου αποτελούσε ευκαιρία για μεγάλες στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.

«Η φετινή διαδήλωση θα έχει επίσης αντιφασιστικό χαρακτήρα, εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορά μας» ανέφερε ο πρόεδρος του ρωσικού πολιτικού κόμματος «Ένωση των Εργατών» Αλεξάντρ Σερτσουκόφ, αναφερόμενος στα γεγονότα στα ανατολικά της Ουκρανίας. Ο Τσερνόφ προσέθεσε ότι απέστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής λάβει απάντηση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια διαδηλωτές αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους σε ολόκληρη τη Ρωσία για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις για την πρωτομαγιά. Στη διαδήλωση της Μόσχας πέρυσι συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *