Έντονη κινητικότητα στον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με 31 από τις 44 προϊσταμένες νηπιαγωγείων να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του συλλόγου το βράδυ της Κυριακής και να καταθέτουν δηλώσεις απεργίας-αποχής από τις προαξιολογικές συναντήσεις.

Η εσπευσμένη συνάντηση έγινε μετά από την πρόσκληση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για τις προαξιολογικές συναντήσεις και στα πλαίσια της απόφασης του συλλόγου για μαζική απεργία-αποχή. Σχεδόν τρεις στις τέσσερις προϊσταμένες νηπιαγωγείων από όσες έχουν κληθεί σε προαξιολογική συνάντηση αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή και συνεπώς τη μη συμμετοχή τους στην προαξιολογική συνάντηση.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση όλων των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευης Ξάνθης, όπου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με παράσταση διαμαρτυρίας θα καταθέσουν μαζικά τις δηλώσεις στον διευθυντή εκπαίδευσης.

«Καλούμε και τις υπόλοιπες προϊσταμένες που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση της Κυριακής, να προσέλθουν στη συγκέντρωση της Δευτέρας προσκομίζοντας και τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. ώστε η αποχή των νηπιαγωγών να έχει καθολικό χαρακτήρα. Καλούμε και τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να πράξουν το ίδιο» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Τσίπρα, αλλά και την κείμενη νομοθεσία, σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται την αξιολόγηση και συμμετέχουν στην απεργία-αποχή υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *