Το 3ο γενικό λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας “Μίλτος Κουντουράς” ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου πανελλήνιου διαγωνισμού συγγραφής δοκιμίου-έκθεσης με θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι…».

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-15, με άξονα αναφορά τη ρήση του Μίλτου Κουντουρά “αγάπησα και ονειρεύτηκα ένα περίλαμπρο σχολειό, κι αποφάσισα να θυσιάσω κάθε μου υλική ευζωία σε μια ψυχική μου ικανοποίηση”.

“Αξιοποιώντας τα κείμενα του Μίλτου Κουντουρά που έχουν αναρτηθεί στη θέση «κείμενα Μ. Κουντουρά» στον ιστότοπο του διαγωνισμού, και τις δικές σας ιδέες, περιγράψτε μας το σχολείο που ονειρεύεστε” αναφέρουν οι διοργανωτές. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου (εδώ) και στον ιστότοπο του διαγωνισμού (εδώ). Λήξη προθεσμίας συμμετοχής: 31.3.2015.

«Η ζωή του σχολειού ανήκει στο παιδί, όχι στους μεγάλους. Ό,τι κακό υπάρχει εκεί οφείλεται στους μεγάλους. Το καλό μένει κατατυραννισμένο και κατάκλειστο στις ψυχές των παιδιών. Αυτό το καλό πρέπει να βοηθήσει ο δάσκαλος να βγει στο φως για να κυβερνήσει τη νεαρή αυτή ηλικία με την ξεχωριστή, ωραία, δημιουργική ατομικότητα» (Μίλτος Κουντουράς).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *