Το 5ο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ διοργανώνει την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάρτη στο αμφιθέατρο προκατ της πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης η ΕΠΑΑ λ-κ, σχήμα της Ε.Α.Α.Κ. που παρεμβαίνει στον Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 6 του Μάρτη στις 18.00 με την εκδήλωση-συζήτηση «Ο ρόλος του στρατού στο σύγχρονο δόγμα άμυνας-ασφάλειας» με ομιλητές τον Πέτρο Μανιάτη (μέλος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος») και τον Νίκο Προδρομίδη (μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης). Η ημέρα ολοκληρώνεται με ρεμπέτικο γλέντι με τους «Άγγελους του Τσιτσάνη».

Η δεύτερη μέρα (Σάββατο 7 Μάρτη) ξεκινά στις 18.00 με εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο της κρίσης – Το φοιτητικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα» με ομιλητή τον Γιώργο Γρόλλιο (καθηγητή του παιδαγωγικού τμήματος του Α.Π.Θ.). Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με συναυλία των «Bad Movies», «Big Nose Attack», «Mr Highway Band», «Rags» και «Leftovers».

Το φεστιβάλ δεν έχει χορηγούς ούτε κρατικές, ευρωπαϊκές ή άλλες χρηματοδοτήσεις. Για τον λόγο αυτό και επί της ουσίας για την οικονομική ανεξαρτησία του, τη δεύτερη μέρα θα υπάρχει είσοδος οικονομικής ενίσχυσης (τρία ευρώ με μπύρα).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *