Με έγγραφο της πολεοδομίας Ξάνθης (παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα που αποτυπώνει τον «οριστικό, αμετάκλητο και μη εφέσιμο χαρακτήρα» της απόφασης), δίνεται τέλος σε μια μακρά δικαστική διαμάχη και εντέλλεται η κατεδάφιση του μέχρι πρότινος «διατηρητέου» κτιρίου της οδού Βενιζέλου 29 όπου στεγάζεται το βιβλιοπωλείο «Δύο»!

Έχοντας ήδη αδειάσει μεγάλο μέρος του χώρου (φωτο) και μιλώντας στο indexanthi.gr, οι Θανάσης Αθανασιάδης και Μαυρουδής Κουτσουράς δηλώνουν:

«Η απόφαση είχε παρθεί εδώ και πολύ καιρό, απλά προσπαθήσαμε με όλα τα δικονομικά μέσα να την προσβάλλουμε χωρίς να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός. Και ελπίζοντας φυσικά σε ματαίωσή της. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες –που δεν θέλουμε να αναφέρουμε προς το παρόν- συνετέλεσαν ώστε να φτάσουμε εδώ…».

Η απόφαση έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη κατεδάφιση άλλου ενός κτιρίου στην οδό Βενιζέλου, γειτονικού προς αυτό που στεγάζεται το βιβλιοπωλείο «Δύο».

Νέα αρχή στο εμπορικό κέντρο «Flamingo»

Το «βιβλιοπωλείο-κόσμημα» όπως χαρακτηρίστηκε από το Ξανθιώτικο –και όχι μόνο- κοινό αλλά και από το σύνολο των συγγραφέων που έχει φιλοξενήσει, θα μεταστεγαστεί σε άλλο σημείο. Σύμφωνα με τους δύο συνομιλητές μας «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας και ήδη έχει βρεθεί νέος χώρος στο εμπορικό κέντρο “Flamingo”. Ασφαλώς πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, ωστόσο ίσως είναι μια ευκαιρία για νέα και πιο… μοντέρνα αρχή. Αφού είναι κάτι αναπόφευκτο, ας είμαστε αισιόδοξοι και ας ελπίσουμε ότι το κοινό θα μας τιμήσει και εκεί…».

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του βιβλιοπωλείου στο facebook, εκατοντάδες είναι τα μηνύματα που τις κατακλύζουν. Το σύνολο του κοινού εκφράζει τη λύπη του, τόσο για την απομάκρυνση του βιβλιοπωλείου, όσο και για την απόφαση κατεδάφισης ενός πανέμορφου κτιρίου.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *