Το διάρκειας είκοσι ωρών (τρεις-τέσσερις ημέρες) πρόγραμμα εκπαίδευσης «πρώτες βοήθειες για πολίτες» υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε οργανωμένους φορείς (συλλόγους, σωματεία προσωπικό εταιρειών και εργοστασίων κλπ) όσο και σε μεμονωμένους πολίτες.

Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται το 1998 και -μετά την τελευταία αναθεώρησή του το 2008- αποτελείται από επτά βασικές ενότητες είκοσι ωρών, στις οποίες αυτοί που το παρακολουθούν εκπαιδεύονται τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή τους:

  • Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος
  • βασική υποστήριξη ζωής
  • Αιμορραγίες και τραύματα
  • Μυοσκελετικές κακώσεις
  • Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον
  • Επείγοντα περιστατικά – φαρμακείο.

Σκοπός του να είναι σε θέση οι πολίτες να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Από το 1998 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 55.000 πολίτες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί στις βασικές πρώτες βοήθειες, παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το κόστος συμμετοχής είναι πενήντα ευρώ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του ο εκπαιδευόμενος αποκτά πιστοποιητικό εκπαίδευσης με ισχύ για πέντε χρόνια. Οι φορείς (οργανισμοί, σωματεία, εταιρείες κ.α.) που εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, λαμβάνουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης προσωπικού.

Τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιούνται κάθε πρώτη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του μήνα, για όλη τη χρονιά. Πληροφορίες: www.samarites.gr. Αποστολή αιτήσεων: xanthi@samarites.gr, Ελ. Βενιζέλου 1, Ξάνθη (τηλέφωνο-fax: 25410 27258).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *