7 Μάη 2014. Είκοσι οχτώ βουλευτές του ΣυΡιζΑ καταθέτουν ερώτηση καταγγέλλοντας δικομματικό σκάνδαλο υπέρ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η Συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (Ε.Ε.Κ.Ε.) Πολιτισμού του ΣυΡιζΑ Μαρία Κανελλοπούλου κάνει πύρινη δήλωση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ένα διαχρονικό δικομματικό σκάνδαλο»…

Καταγγέλλει ότι «με την υπογραφή τεσσάρων υπουργών, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία σχετικά με το Μέγαρο Μουσικής. Σύμφωνα με την τροπολογία, το μέγαρο μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα μπορεί να συναλλάσσεται χωρίς να προσκομίζει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ δεν θα υπόκειται στις διατάξεις περί συμψηφισμού και αναγκαστικής εκτέλεσης. Παράλληλα, το δημόσιο δεν θα εισπράττει τόκους και πρόστιμα από τις εγγυήσεις που κατέπεσαν υπέρ του μεγάρου».

«Η τροπολογία αυτή αποτελεί λαμπρή ομολογία πολιτικής αποτυχίας και ενοχής», κραυγάζει η συντονίστρια βουλευτίνα. Και συνεχίζει: «Το όλο θέμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ιδιαίτερα σκοτεινό. Οι κυβερνήσεις δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα δώσουν στον ελληνικό λαό πλήρη εικόνα για το τι έχει συμβεί».

12 Μάη 2015. Με τροπολογία που υπογράφουν τρεις υπουργοί (Μπαλτάς, Σκουρλέτης, Βαρουφάκης) και τρεις αναπληρωτές υπουργοί (Ξυδάκης, Μάρδας, Στρατούλης) και κατατέθηκε εκπρόθεσμα στο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο η ρύθμιση που πέρυσι ο ΣυΡιζΑ κατήγγειλε ως δικομματικό σκάνδαλο. Εννοείται πως η πρόεδρος της βουλής στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέχασε την (υποτιθέμενη) τυπολατρία της. Η νέα τροπολογία είναι πιο «λαρτζ» από την προηγούμενη, καθώς αυξάνει τις δόσεις της ρύθμισης του μεγάρου για τις οφειλές του προς το Ι.Κ.Α., δίνει 50% έκπτωση σε προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη και -πάνω στην τούρλα του Σαββάτου- παρατείνει μέχρι το τέλος Αυγούστου τη θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του μεγάρου.

Στις θέσεις του ΣυΡιζΑ για τον πολιτισμό μπορεί κανείς να διαβάσει σχετικά με το μέγαρο: «Με κυβέρνηση της αριστεράς, το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής ως δημόσιου φορέα πολιτισμού. Το Μέγαρο Μουσικής θα μπορούσε κάλλιστα να λειτουργεί όπως το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δηλαδή ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου»! Χρειάζεται μήπως κανένα παραπέρα σχόλιο; Απλά να θυμίσουμε την «ειδική» σχέση που έχει το μέγαρο με το κακόφημο συγκρότημα Λαμπράκη. Μ’ αυτή την τροπολογία, προφανώς, ο ΣυΡιζΑ κηρύσσει τον πόλεμο κατά των ολιγαρχών των μίντια…

πηγή: Κόντρα

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *