Η παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και τα έργα που είδαμε να γίνονται στον ορεινό όγκο, είναι η αφορμή να σταθούμε στα καλά τηλεπικοινωνιακά νέα των ημερών για πολλές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης.

Αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα “λευκές περιοχές” που αφορά σε χωριά που δεν έχουν internet. Πρόκειται για ένα έργο της “Κοινωνίας της Πληροφορίας” που κατασκευάζει ο Ο.Τ.Ε. επειδή έχει την εμπειρία και μέσω του οποίου όλα τα μικρά χωριά που επιλέχθηκαν, θα συνδεθούν σύντομα στο διαδίκτυο με οπτική ίνα. Αποκτώντας γρήγορο internet με ταχύτητες 30-50 Mbps και προοπτική να φτάσουν στα 100 Mbps. Δηλαδή όπως και στην Ξάνθη.

Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται εβδομήντα χωριά, που ξεκινούν από τον κάμπο (Πόρτο Μόλο, Γκιώνα, Άγιος Αθανάσιος, Κοσμητή, Πεζούλα κ.α.) και φτάνουν μέχρι τη Μέδουσα από την πλευρά του Εχίνου και μέχρι το Νεοχώρι από την πλευρά της Σταυρούπολης.

Σημειώνεται ότι ο Ο.Τ.Ε. θα έχει την αποκλειστική συντήρηση για δεκαπέντε χρόνια, ενώ το έργο προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο και ως τότε να έχουν internet όλα τα χωριά.

Για άλλη μια φορά ένα τηλεπικοινωνιακό πρόγραμμα ξεκινά πρώτα από την Ξάνθη. Το πρόγραμμα υλοποιείται επίσης σε Καβάλα και Σέρρες, ενώ πέρα από αυτές τις περιοχές η κοντινότερη που υλοποιείται είναι στην Ήπειρο.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *