Την ακόλουθη ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών για τον κάθετο οδικό άξονα Αρδάνιο-Διδυμότειχο στην Π.Ε. Εβρου, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου:

Συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο εμπαιγμός των κατοίκων του κεντρικού και βόρειου Έβρου, σχετικά με την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Αρδάνιο-Διδυμότειχο, που εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις υπόσχονταν να ολοκληρώσουν.

Πρόκειται για ένα δρόμο 70 συνολικά χιλιομέτρων, γεμάτο παγίδες, στον οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, ενώ έχουν ήδη γίνει εκατοντάδες ατυχήματα με δεκάδες νεκρούς.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι βλέποντας και πάλι να χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθώς όπως φαίνεται οι υποσχέσεις για ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2015 δεν ισχύουν, μιας και ο νέος εργολάβος του έργου δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το ίδιο το έργο, που καρκινοβατεί εδώ και 20 χρόνια, φέρνει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το γεγονός ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων μέσα στην οποία εντάσσεται και η ανάθεση των δημόσιων έργων σε ιδιώτες εργολάβους αλλά και συνολικότερα η οργάνωση της οικονομίας με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει την κατασκευή τους χωρίς το κόστος τους να εκτιναχθεί στα ύψη, χωρίς να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σ’ αυτά.

Βαρύτατες εκ του αποτελέσματος, είναι και οι ευθύνες και της πρώην Νομαρχιακής και νυν Περιφερειακής Αρχής, που όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι επιτακτική είναι η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα και οι παρεμβάσεις για να διορθωθούν τα τραγικά κατασκευαστικά λάθη που έγιναν έως τώρα, όπως η έλλειψη ανισόπεδων κόμβων σε Σουφλί και Ορεστιάδα, καθώς και παράπλευρων δρόμων για τα αγροτικά μηχανήματα κλπ.

Με βάση τα παραπάνω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ.Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο της κατασκευής του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Διδυμότειχο στην Π.Ε. Έβρου».

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *