Ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα “Εφαρμοσμένες έρευνες και επικοινωνίες” έδειξε ότι το περασμένο έτος περίπου το 90,3% του πληθυσμού της Βουλγαρίας είχε πρόσβαση σε internet υψηλής ταχύτητας με καλώδιο, ενώ το 99% των Βουλγάρων είχε πρόσβαση σε κινητό internet.

Το ονομαζόμενο internet νέας γενιάς, με ταχύτητα άνω των 30 Mb το δευτερόλεπτο, χρησιμοποιεί το 78,2% του πληθυσμού της χώρας και 58,7% του πληθυσμού των αγροτικών περιοχών, που είναι λίγο περισσότερο από τον μέσο δείκτη για την Ευρώπη.

Η έρευνα δείχνει ακόμα ότι το προσιτό internet είναι αιτία για την ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη χώρα. Η πρόοδος των τελευταίων έξι-επτά ετών στις καινοτομικές υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία, οφείλεται στη μαζική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην πράξη πολύ συχνά διεθνείς εταιρείες τεχνολογιών πληροφορικής ανοίγουν κέντρα τους στη χώρα, αφού αγοράσουν την επιχείρηση Βουλγάρου εταίρου τους. Άλλος τομέας στον οποίο οι Βούλγαροι ειδικοί συναγωνίζονται με επιτυχία στη διεθνή αγορά είναι η επεξεργασία βάσεων δεδομένων, η επεξεργασία κινητών εφαρμογών κ.α. Αδιαμφισβήτητα το internet υψηλής ταχύτητας είναι μία από τις αιτίες για την ανάπτυξη του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής στη Βουλγαρία.

πηγή: B.N.R. (μετάφραση: Σοφία Μπόντσεβα)

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *