Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γεωργίου Παυλίδη η πρώτη συνεδρίαση της νέας Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.

Στην ΠΕπΙσ συμμετέχουν εκπρόσωποι του περιφερειακού συμβουλίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, γυναικείων οργανώσεων και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη της επιτροπής αφορούσαν στις αρμοδιότητες και στο ρόλο της ΠΕπΙσ, στην αναβάθμιση των Συμβουλευτικών Κέντρων Στήριξης των Γυναικών και στην ανάδειξη του ρόλου τους και επίσης στην Περιφερειακή Στρατηγική (ΠεΣΚΕ) για την κοινωνική ένταξη και την καταπολέμηση της φτώχειας στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών αγοράς εργασίας για τις γυναίκες.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης η φτώχεια πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες και την οικογένεια, γι’ αυτό απαιτούνται πολιτικές στήριξης όπως αυτές που συμπεριλαμβάνονται στην περιφερειακή στρατηγική για την καταπολέμηση της φτώχειας και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας. Ακόμη, ο κ. Παυλίδης πρότεινε την ανάληψη τομέων δράσης από τα μέλη της επιτροπής για θέματα όπως η νομική υποστήριξη για την ισότητα των φύλων, η ανθρωπιστική στήριξη, η αντιμετώπιση της βίας κ.α. ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικός ο σχεδιασμός και η υλοποίηση  των στόχων της ΠΕπΙσ.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *