Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ενημερώνει για την υποδοχή της “φλόγας της αγάπης” στην Ξάνθη, που θα γίνει το βράδυ (20.15) της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μητροπόλεως, στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών:

Η φλόγα, ακολουθώντας την διαδρομή (ώρα έναρξης 18.00) από γηροκομείο Ξάνθης, οδός Εθελοντή Αιμοδότη, Ηλιουπόλεως, Πραξιτέλους, Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Κωνσταντίνου Μπένη, κεντρική πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου, πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας σχεδόν από τα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων, θα καταλήξει στην πλατεία Μητροπόλεως όπου θα ανάψει ο βωμός.

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των δήμων, των ενοριών, των αθλητικών σωματείων, αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή δεκάδων παιδιών και συμπολιτών μας. Επίσης αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο που από το 2003 ο σύλλογος της «αγάπης» είναι ο πρώτος σε προσφορά φιαλών αίματος σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ μόνο για το έτος 2014 προσέφεραν τα μέλη του 6.115 μονάδες αίματος.

Το όλο εγχείρημα φέτος είναι κάτω από την ηθική και οικονομική «ομπρέλα» με τον τίτλο «Η αγάπη στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ε.Ο.Χ. για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, μπορούν μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 12.00 να δηλώσουν συμμετοχή και να προμηθευτούν τη συλλεκτική μπλούζα της λαμπαδηδρομίας από το γραφείο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στην πλατεία Διοικητηρίου (τηλ. 25410 22256), ενώ η φλόγα θα ξεκινήσει στις 18:20 από το γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» στην περιοχή της Εκτενεπόλ, αφού προηγηθεί εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και άναμμα της δάδας από την καντήλα της Αγίας.

Η συναυλία που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της εκδήλωσης με τους γνωστούς καλλιτέχνες και συγκρότημα “1550”, είναι αφιερωμένη από τον δήμο Ξάνθης στους νέους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής μας. Οι “1550” δημιουργήθηκαν το 1998 και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα albums. Έχουν συνεργαστεί στη σκηνή και στο στούντιο με καλλιτέχνες όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνης Ρέμος και έχουν συνθέσει μουσική για την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η Σκόνη Του Χρόνου». Έχουν εμφανιστεί και εξακολουθούν να εμφανίζονται στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και έχουν περιοδεύσει επανειλημμένα σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.

Οι “1550” είναι οι Γιάννης Ράνης (τύμπανα), Ρουσσέτος Δημητρόγλου (κιθάρες), Τάσσος Σταύρακας (πλήκτρα), Μηνάς Τσίγκος (φωνητικά), Ιωσήφ Μοσχόπουλος (κιθάρες) και Γιάννης Κωστής (μπάσο).

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *