Με πρόσχημα την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης μεταναστών, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει ναυτική επιχείρηση στις χώρες της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής μέσα στο φθινόπωρο“, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Prime” ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε ότι “το φθινόπωρο οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν μια κοινή ναυτική επιχείρηση στα διεθνή ύδατα εναντίον των διακινητών οι οποίοι οργανώνουν τη μεταφορά ανθρώπων από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη“, σημειώνοντας ότι έχουν επιτευχθεί όλες οι συμφωνίες που χρειάζονται και είναι πιθανή η ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.

Στα τέλη Ιουνίου η Ε.Ε. είχε δώσει εντολή να αρχίσει το πρώτο στάδιο της αποστολής EUNAVFOR (στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νότια-κεντρική Μεσόγειο) εναντίον της διακίνησης μεταναστών από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Στο πρώτο στάδιο, πλοία και αεροσκάφη αναπτύχθηκαν σε διεθνή ύδατα και άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για τους διακινητές. Το επόμενο στάδιο της επιχείρησης προβλέπει την πραγματοποίηση ελέγχων και πιθανόν κατασχέσεις ύποπτων πλοίων.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *