Το παρακάτω κείμενο μάς το έστειλε –και ευχαριστούμε- η εφημερίδα «Καλάμι» που εκδίδουν οι ομογενείς μας στην Αμερική.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Η.Π.Α. (Νέα Υόρκη, 27 Σεπτεμβρίου) για την 70η γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.

Θα έχει και αναμνηστική φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα στην καθιερωμένη δεξίωση του Αμερικανού πρόεδρου για τους 50-60 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων. Φυσικά, η συνάντηση των 30-40 δευτερολέπτων θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα από τα “ημέτερα” Μ.Μ.Ε. και την κομματική προπαγάνδα, ως “ιδιαίτερη συνάντηση”, όπου “συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα”. Ήδη η διαχρονική “χαβούζα”, το κρατικό “Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων”, αναφέρει ότι “η συνάντηση (για τη… φωτογραφία στη δεξίωση) τακτοποιήθηκε μετά από ενέργειες του… ΥπΕξ Νίκου Κοτζιά” (!!!), αγνοώντας ή αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για μια καθιερωμένη δεξίωση, για τη φωτογραφία.

Σε ό,τι αφορά τα χαζά περί συνάντησης του πρωθυπουργού με “ομογενείς επιχειρηματίες” για “να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα”, αυτά παραπέμπουν στα επίσης χαζά και ανούσια του παρελθόντος, επί GAP και Σαμαρά (περίπτωση των γραφικών “κροίσων ομογενών” της Ελληνικής Πρωτοβουλίας – Hellenic Initiative, που κάνουν… εράνους μέσω διαδίκτυου γιά να… “βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας” με τα χρήματα των… δωρητών). Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως κράτος (γραφειοκρατία-τέρας, ”λάδωμα”, διαφθορά κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν ποτέ.

– Πολύ πιθανό να δούμε και τον κ. Τσίπρα, μιμούμενο τον κ. Σαμαρά, στο χλιδάτο δείπνο των κροίσων ομογενών, Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάταν, για να εντυπωσιαστούν οι αυτόχθονες ιθαγενείς -κομματικοί και μη- στην Ελλάδα και να γελάμε στην ομογένεια.

πηγή: Βαθύ Κόκκινο

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *