Εκδήλωση παρουσίασης των σύγχρονων εργαλείων που αναπτύχθηκαν για την προβολή και προώθηση του τουρισμού στην Π.Α.Μ.-Θ., έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο “Thraki Palace Hotel” της Αλεξανδρούπολης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «“Green Spots” – Καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον δίκτυο για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας». Το έργο “Green Spots” υλοποιήθηκε μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (κατά 85%) και από εθνικούς πόρους (κατά 15%), μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Βασικός στόχος του είναι η προσαρμογή των τουριστικών επιχειρήσεων της διασυνοριακής περιοχής στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον επαναπροδιορισμό του κοινού τουριστικού προϊόντος, μέσω της κατάλληλης στρατηγικής marketing και της χρήσης των Τ.Π.Ε. και ιδιαίτερα μέσω της εγκατάστασης των “Green Spots”, ήτοι των σύγχρονων διαδραστικών κέντρων τουριστικής πληροφόρησης (Info-kiosks) που θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της διασυνοριακής περιοχής, προσφέροντας άμεση πληροφόρηση και επικοινωνία του τουρίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η περιοχή της Θράκης μέσα από τον τουρισμό, ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ. Γεώργιος Παυλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Άγγελος Καλλίας. Αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από τον συντονιστή του έργου από τον δήμο Κομοτηνής Δημήτρη Γκαρτσώνη. Εκπρόσωποι εταιρειών παρουσίασαν τα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες του “Green Spots”, τη βάση δεδομένων, το portal και τα info-kiosks.

Ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, όπου η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, με εκπροσώπους τους τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη και τον πρόεδρο του Σ.Ξ.Θ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, συμφώνησαν για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και την τουριστική προώθηση και προβολή της μέσα από κοινού δράσεις. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των νέων εργαλείων για τον τουρισμό της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. από τον Χρήστο Πάρτσια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και τις δυνατότητες προβολής των επιχειρηματιών μέσω των “Green Spots” από τον διαχειριστή του έργου για τον Σ.Ξ.Θ. Βασίλη Λεπίδα.

 

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *